27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Geçmiş Tükendi, Şimdi Faturayı Öde

2008 yılı Mayıs ayında Cihangir’de kapılarını açan “Daire Sanat”, yeni sergisi “Geçmiş Tükendi, Şimdi Faturayı Öde” ile sanatseverler ile buluşuyor. Günümüz dünyasının maruz kaldığı maddi ve manevi tahribat karşısında insanların mutlu geçmişlerine öykünmelerini konu eden eserler, ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Sergi, 18 Mart – 25 Nisan 2009 tarihleri arasında gezilebilecek.

“Geçmiş Tükendi, Şimdi Faturayı Öde” adlı sergi, günümüz toplumunun içinde sıkışıp kaldığı kaotik yaşam biçiminden kaynaklanan mutsuzluğu ele alıyor. Tatminsizlik, bireysel yaşamın yarattığı travma, medya sayesinde oluşan toplumsal duyarsızlık, tüketime dayalı yaşam biçimi insanları hızla çaresizlik ve telaşa sürüklerken, geçmişe duyulan özlem daha sık hissedilir hale gelir. Sanatçılar postmodern huzursuzluğun günümüz insanı üzerinde yarattığı bunalımı ortaya koyarken, geçmişte yapılan hatalarla ve yaratılan gerçekliğin yanılsamalarıyla yüzleşme imkânı sunuyorlar.

Sergide eserlerine yer verilen; Elçin Acun, Özlem Şimşek, Aslı Özok, Ceren Selmanpakoğlu, Yıldız Yüksel, Can Ertaş ve İstanbul’un grafiti gruplarından pet05 günümüz yaşantısına eleştirel bir bakış getiriyorlar. Sanatçılar, ortak düşünce ve farkındalıkları ile geçmişi değerlendirip, yaşadıkları deneyimlerden yola çıkarak eserlerini sanatseverlerin beğenisine sunuyorlar.

Serginin küratörü Denizhan Özer sergi ile ilgili: “Postmodern toplumun günümüz insanı üzerinde yarattığı bunalımı açığa vurmak istedik. Bir bakıma, yaratılan yanılsamaların farkına varılmazsa bizi sonsuz mutsuzluğun beklediğini hatırlatmak istedik. Amacımız bu çalışma ile ileride nelerle yüzleşeceğimizi bir kez daha göstermek ve dikkat çekmek ” dedi.

 Denizhan Özer hakkında:
Çalışmalarını Londra ve İstanbul’da yürüten bir sanatçı ve küratördür. Üniversite eğitiminden sonra İngiltere ve Türkiye’de birçok sanat grubu ve derneğin kuruluşunda rol almış, işleri uluslararası sergi ve bienallerde gösterilmiştir. 1998’den beri yurtiçinde ve yurt dışında birçok serginin organizasyonunu gerçekleştirmiştir. Son olarak Koridoor Çağdaş Sanat Programlarını kurmuştur.

 Program:
Yer: Daire Sanat
Sergi: GEÇMİŞ TÜKENDİ, ŞİMDİ FATURAYI ÖDE

Sanatçılar:
Aslı Özok (Resim)
Can Ertaş (Video)
Ceren Selmanpakoğlu (Enstalasyon)
Elçin Acun (Fotoğraf)
Özlem Şimşek (Fotoğraf)
pet05 (Grafiti)
Yıldız Yüksel (Fotoğraf)

Tarih: 18 Mart - 25 Nisan
İletişim: 0212 244 12 68

Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 16:00:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?