20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Gençlik Korosu'na taze kan

Kültür ve Turizm Bakanlığı, çalışmalarını ve sanatsal etkinliklerini Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürlüğü'ne bağlı olarak sürdüren Ankara Devlet Türk Halk Müziği Amatör Gençlik Korosu'na genç sanatçılar alacak.

En az ortaokul veya sekiz yıllık ilköğretim okulu mezunu, en az 16, en fazla ise 26 yaşları arasında olması şartı aranan genç sanatçıların ses ve sazdan (Bağlama, Kaval, Mey, Tar, K.Kemane, Klarnet ve Vurmalı Çalgılar) birini belli bir düzeyde icra edebilecek düzeyde olması gerekiyor.

Gençlik Korosu’na alınacak elemanların ayrıca yeterli müzikal işitme ve sese sahip olması da aranan diğer kriterler arasında. Sınav için kayıt yaptıracakların 1 Eylül Pazartesi gününden 29 Eylül Pazartesi mesai bitimine kadar, Atatürk Kültür Merkezi, Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürlüğü'ne başvurması gerekiyor.

Sınavlar ise 11-12 Ekim tarihinde yine Atatürk Kültür Merkezi, Devlet Türk Halk Müziği Korosu Müdürlüğü salonunda yapılacak. Başvurma koşulları için ayrıntı bilgiler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden öğrenilebilecek.

ANKA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?