26
Nisan
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Giresun evleri Safranbolu'ya eşdeğer

Erciyes Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Burcu Ceylan, Giresun'un, tabii ve kültürel özellikleri bakımından Türkiye’de oldukça farklı bir yere sahip olduğunu söyledi.

Giresun Belediyesi Kültür Merkezi Vahit Sütlaş Tiyatro Sahnesi'nde düzenlenen ‘Giresun Kentsel Sit Alanı Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Yrd. Doç. Dr. Ceylan, sağlıksız kentleşmenin son yıllarda hızlı bir şekilde yayıldığını ve geleneksel yerleşmelerin bundan zarar gördüğünü dile getirdi.

Giresun ilinin Türkiye'de pek rastlanmayacak sıklıkta doğal sit alanına sahip olduğunu belirten Ceylan, “Giresun bu anlamda son derece şanslı bir kenttir. Yörede kentsel sit alanı olarak ilan edilen Zeytinlik Mahallesi, Türkiye’de önde gelen Safranbolu ve Beypazarı gibi yerleşimlere eşdeğer güzelliktedir. Tarihi Zeytinlik Mahallesi'nde, kullanımı zor olmasına rağmen kaybolmamış güzellikte ahşap yapılar bulunmaktadır. Bu yapıların restorasyon çalışmalarının kısa sürede tamamlanarak Türkiye turizmine kazandırılması gerekmektedir” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 17:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?