19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Gitar Buluşması 1 Ağustos'ta

Türkiye Gitar Buluşması'nın üçüncü ayağına Mersin ev sahipliği yapacak. Klasik Gitar Derneği ile Mersin Üniversitesi tarafından ortaklaşa organize edilecek olan buluşma, 1-5 Ağustos 2008 tarihleri arasında Tece Beldesinde gerçekleştirilecek.

Mersin Üniversitesi Tece Kampusu'ndaki etkinliğin, bu yıl önceki yıllara göre daha farklı bir konseptle gerçekleştirileceği kaydedildi. 3. Türkiye Gitar Buluşması'nın bu yılki ayağının bir 'yaz buluşması' haline getirilmesi hedefleniyor.

Mersin Üniversitesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, etkinlik kapsamında gitar dersleri verileceği bunun yanında da Türkiye'nin tüm konservatuar ve çeşitli eğitim kurumlarından davetli öğretmenlerden bire bir aktif gitar dersleri vereceğine dikkat çekildi.

Her öğrenciye yaklaşık yarım saat 'aktif ders süresi' ayrılacağı, söz konusu öğrencilerinde aktif olarak katıldıkları derslerin dışındaki eğitim çalışmalarına da 'izleyici' olarak katılabileceği belirtildi.

3. Türkiye Gitar Buluşması etkinlikleri çerçevesinde düzenlenecek olan konserlerin bu yıl ki konseptinin de, 'Gitar Grupları' olarak belirlendiğine dikkat çekilerek, her akşam Türkiye'de bir süredir faaliyet gösteren bir gitar grubunun sahne alacağı bildirildi.

Sitede yer alan açıklamada şu görüşlere yer verildi; "Buluşma içersinde bunun yanı sıra yurt dışından davet edilen bir grubun konseri de yer alacaktır. Son akşam ise öğretmenler tarafından derslere katılan kursiyerler arasından seçilen öğrencilerin ve gitar orkestrasının vereceği toplu öğrenci konseri yer alacak."

Gerçekleştirilecek olan atölye çalışmalarında ise Sefa Yeprem ile birlikte İspanyol beteciler Rodrigo ve Albeniz'in Sevilla, Fandango, Zapateado eserlerinin köklerinde yer alan orijinal formlarına ve aralarındaki bağlantılarına bir yolculuk yapılacağı kaydedildi.

Özellikle repertuarında bu formlarda eser bulunan öğrenciler arasından aktif katılım için seçim yapılacağının altı çizildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 16:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?