15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Gündüz çöpçü ve şoför gece oyuncular

Amasya'da gündüzleri ekmek paralarını kazanabilmek için çöpçülük ve minibüs şoförlüğü yapan Semih Arslan ve Müslüm Bayram, boş vakitlerinde tiyatro sahnesinde oyunculuk hünerlerini sergiliyorlar. 

Amasya Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda geceleri sahneye çıkarak oyunculuk yeteneklerini sergileyen Semih Arslan, geçimini sağlayabilmek için gündüzleri minibüs şoförlüğü, Müslüm Bayram ise Belediye Temizlik İşleri'nde çöpçü olarak çalışıyor. 18 yıldır şoförlük yaptığını belirten Semih Arslan, "Hobi olarak oyunculuk yapıyorum. Sayısız oyunlarda görev aldım, boş zamanlarımı değerlendiriyorum. Geçimimi şoförlükten sağlıyorum. Tiyatro ise çok sevdiğim bir uğraş" dedi. 

Yaklaşık 4 yıldır Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde temizlik görevlisi olarak çalıştığını kaydeden Müslüm Bayram ise, "13 yıldır Amasya Şehir Tiyatrosu'nda sahneye çıkıyorum. Tiyatroyu izleyenler ertesi gün sokakları temizlerken görünce çok şaşırıyorlar. Sanatla uğraşmak çok güzel bir duygu. Ama benim mesleğim bu. Bu işten para kazanıyorum. İkisini de bırakmayı düşünmüyorum" diye konuştu. 

Gündüz işlerini bitirdikten sonra akşam Kültür Merkezi Salonu'nda sahnelenen oyun için hazırlanan Semih Arslan ve Müslüm Bayram, 'Pusuda' ve 'Öç' isimli kısa oyunlarda sahne alarak izleyenlere neşeli saatler yaşattı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mart 2007 Perşembe 17:15:51
Güncelleme :29 Mart 2007 Perşembe 17:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?