22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Güney Kutbunda Antarktika Köyü

Arjantinli sanatçı Jorge Orta ve ekibi, Kuzey Kutbu "Arktika'nın karşısındaki" anlamına gelen Antarktika'da, tüm insanoğlunu kucaklayan "Antarktika Köyü"nü kuruyor.

Güzel sanatlar ve mimarlık eğitimi olan Arjantinli Jorge Orta ve ekibi, buzulların üzerinde, tüm insanoğlunu kucaklayan, "Antarktika Köyü" adını verdikleri sembolik bir vatanı simgeleyen geçici sergi açacak.

1990'ların başından bu yana bu iddialı sanat projesi üzerinde çalışan Orta ve ekibi, proje kapsamında 50'den fazla benzersiz seyyar konut ve küçük kubbeli mimariler yarattı.

Güney Kutbunda kurulacak bu "vatan"a yerleştirilecek kubbelerin alüminyum dış cepheleri, insanlar arasındaki çeşitlilik ve farklılıkları sembolize eden yüzlerce bayrak, giysi ve eldivenle bezendi.

Kubbeler, 1948 İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinden bölümlerin ipek kumaş üzerine basıldığı kitabelerle süslendi.

"Antarktika Köyü" aynı zamanda, doğal afetler, ekonomik çöküntü, savaş ve siyasi baskılar yüzünden anavatanlarından kopmuş milyonlarca insanı yansıtan ve kucaklayan bir yurdu simgeliyor.


aa
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 13:47:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Alihan Bilgin IP: 85.107.232.xxx Tarih : 18.04.2007 18:51:57
bence çok güzel düşünülmüş.şahsen çok beğendim ancak güney kutbu olması kötü herkesin bunu canlı canlı görmesi varken resimlereden bakmak bence kötü ama harika bir şey