19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Halk Dansları'nda zafer İzmir'in

Halk Dansları Yarışması galibi İzmir ekibi oldu

Kültür Bakanlığı ile Sabancı Vakfı işbirliğinde düzenlenen 17. Türkiye Halk Dansları Yarışması’nın finali ve ödül töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın katılımıyla Tuzla’daki Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Bakan Günay “Halk oyunları, yok olmaması gereken bir gelenektir. Böyle bir etkinliği düzenledikleri ve halk oyunlarının yok olmaması için gösterdikleri çabadan ötürü Sabancı ailesine teşekkür ediyorum” dedi.

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı da bu yıl 35. kuruluş yılını kutlayan vakfın, sanat etkinliklerinin ayrılmaz bir parçası olan halk dansları yarışmasını artan bir ivmeyle sürdürdüklerini söyledi. Sabancı, geçen yıl 6 ilden 16 ekibin girdiği yarışmaya, bu yıl 36 ilden 73 topluluğun katıldığını ve 5 farklı bölgede elemelerin gerçekleştirildiğini belirtti.
5 ekibin yarıştığı finalde birinciliği, İzmir Çiğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulları ekibi, İzmir yöresinden sergilediği halk oyunuyla kazandı. İkinciliği, Kars yöresinden oyunla Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Kafkas Halk Dansları Topluluğu ekibi, üçüncülüğü ise Muş yöresinden sergiledikleri performansla Ankara Tuana Sanat Gençlik ve Spor Kulübü ekibi elde etti.


 

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 19:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?