30
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Halo Ağa'nın New York'ta ne işi var?

Kurtlar Vadisi dizisinin Halo Ağa'sı Sönmez Atasoy, New York'ta kızı Fatik Atasoy ile birlikte tiyatro oyunu sahneleyecek.

Ünlü tiyatrocu Sönmez Atasoy ve Altın Portakal ödüllü kızı Fatik Atasoy, New York Türk-Amerikan Sanat Topluluğu'nun kuruluş gecesine katıldı.

New York'ta geleneksel ve çağdaş Türk tiyatrosunun örneklerini sergileyecek Atasoy ve topululuk üyeleri, ilk oyunları olan Kanlı Nigar'ı gelecek Mayıs içinde sahneleyecek. Fatik Atasoy'un Kanlı Nigar'ı oynayacağı oyun için sanatçılar provalarına şimdiden başladı.

Gece ile ilgili törenin ardından Atasoy, kızı ve topluluk üyeleri dünyaca ünlü Broadway sahnelerinin bulunduğu alanı gezdi.

Times Meydanı civarında bulunan sahnelerin ışıltılı panolarının altında gazetecilere açıklamalarda bulunan Fatik Atasoy, Türkiye'deki oynadığı diziden rol gereği ölerek ayrılması ile ilgili olarak, "Dizide öldüm, tiyatroda dirilmek için. Broadway'in bu güzel havası içinde sizlerle beraberiz. 20 kişilik bir ekibimiz var. Provalara başladık. Çok heyecanlıyım. Oradaki vatandaşlarımızın selamını, buradaki vatandaşlarımıza getirdim. Buradakilerin de selamını Broadway'den oraya gönderiyorum" dedi.

Oyunlarının prömiyerinin New York'ta olacağını, ABD'nin birçok eyaletinde sahnelendikten sonra Türkiye'de tiyatro severlere sunulacağını dile getiren Atasoy, "Hedefimiz, Türk tiyatrosunu gerek New York'ta, gerek Broadway'de gerek başka eyaletlerde sergileyebilmek" diye konuştu. Buradaki çalışmaları sırasında Türkiye'den uzak kalmayacağını ve TV ile ilgili bir sürprizi olacağını ifade eden genç oyuncu, bunun ne olduğunu söylemedi.

Halo Ağa'yı canlandıran Sönmez Atasoy ise Broadway ışıkları altında röportaj vermeyi kabul etmedi. Broadway'e yakın bir yerde konuşan Sönmez Atasoy, bu tavrı ile ilgili olarak, "Bizim yaptığımız mütevazı bir halk işi. Bu pırıltının işi değil. Biz bu pırıltının Amerika'sını yapmıyoruz. Amerika'daki Türklere bu işi yapıyoruz" şeklinde konuştu. Broadway'in öneminden bahseden usta oyuncu "Broadway çok değerli bir yerdir. Ben 42 senelik oyuncuyum. Broadway diye rüyalarıma girmiş bir yerdir. Ama benim yaptığım iş Amerika'daki Türklerle beraber bambaşka bir iştir" ifadelerini kullandı. Bir ayağının İstanbul'da olacağını anlatan Atasoy, sanatın insanları birbirine yaklaştırdığını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2008 Cumartesi 14:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?