24
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Hamidiye Kışlası yeniden

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki tarihi Cizre Kalesinde Şubat 2010 tarihinde Hudut Taburu'nun boşalttığı İçkale bölümündeki tarihi yerler Cizre Kaymakamlığı tarafından Ramazan Bayramı boyunca ziyaretçilere açılıyor.

Cizre Kaymakamlığı Ramazan Bayramı boyunca daha önceki yıllarda Hudut Taburunun kullandığı Hamidiye Kışlasını ziyaret ve ziyaretçilere açık bırakacak.

Konu ilgili bilgi veren Özel İdare Müdürü Faruk Özervarlı, "Cizre'de yer alan Hamidiye Binası, Mem U Zin Zindanı, Aslanlı Kapı, Saray Burnu gibi mekanların bulunduğu iç kale alanı bilindiği gibi Şubat 2010 tarihinden bu yana hudut taburunca boşaltılmış ve o günden bu yana bu alanlara girilmesi kaymakamlık tarafından yasaklanmıştı. Kaymakamlık Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde bu alanla ilgili projelerin ve planlamaların yapılması için yazışmalarda bulundu ve söz konusu alanda gerekli tedbirlerin ve düzenlemeleri yapmaya devam etmektedir. Cizre Kaymakamlığı bayram vesilesi ile söz konusu alanları bayram arefesi ve Ramazan Bayramı boyunca ziyaretlere açık bırakacak. Bu süre zarfında bu tarihi mekanları görmek isteyen vatandaşlarımız bu alanda istedikleri gibi gezebileceklerdir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2010 Pazartesi 19:36:47
Güncelleme :6 Eylül 2010 Pazartesi 19:46:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?