26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Harput türküleri yetim kaldı

TENOR ENVER DEMİRBAĞ ELAZIĞ'DAKİ EVİNDE ÇIKAN YANGINDA ÖLDÜ

Türkiye 'nin en önemli tenorlarından ve TRT eski sanatçısı Enver Demirbağ tek başına yaşadığı evde yangın çıkması sonucu hayatını kaybetti.

TRT'de sayısız repartuvarları olan, 1970'li yılların en önemli 5 tenorundan biri Elazığlı sanatçı Enver Demirbağ Kültür Mahallesi Arkaçıkmaz Sokak Manolya Apartmanı 1. katında elektrik sobasından çıkan yangın sonucu yanarak hayatını kaybetti. Bugün saat 11.00'de evden gelen duman ile komşuları tarafından fark edilen olay sonrası polis ekipleri tarafından araştırma yapıldı. Olay yerine gelen Emniyet Müdürü Fahrettin Coşkun, "Olayın haber merkezine intikal etmesi sonrası arkadaşlarımız geldi. Maalesef bir sanatçımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Üşümüş olacak ki, oturduğu koltuk elektrik sobasına fazla temas etmiş. Oturduğu koltuk tutuşuyor. Kendisi ayağa kalkacak bir insan değildi. Koltuğun üzerinde yanarak ölmüş. Ama ölüm sebebi elektirik sobasının koltuğu yakmasından kaynaklanıyor. Şüpheli bir durum yok" diye konuştu.

Elazığ Belediye Başkan yardımcısı Atik Birici de olay yerine gelerek, vefat eden sanatçı için belediye olarak her zaman yardımcı olduklarını belirtti, "Elimizden geleni yapacağız" dedi.

Elazığ Folklor Turizm Derneği Başkanı Bünyamin Eroğlu da, "Enver Demirbağ dünyadaki en önemli 5 tenordan biri. Enver Demirbağ Elazığ'daki sesin önemini anlatıyor. Harput musikisinin en doğru ağzını kullanan ve Harput musikisini en doğru şekilde geleceğe aktaran bir ustaydı. Ölüm şekli hiç yakışmadı ama Alah'ın takdiri" şeklinde konuştu.

Yangında hayatını kaybeden Enver Demirbağ'ın cesedi cenaze aracı ile İzzetpaşa Camii morguna götürüldü. Demirbağ'ın cenaze namazı yarın öğlen İzzetpaşa Camii'nde kılınacak namaz sonrası vasiyeti üzerine Harput'ta defnedilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 15:20:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?