22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Harry Potter alarmı

Harry Potter serisinin son kitabı temmuzda çıkıyor. Harry'nin ölümüyle sonuçlanması beklenen finalin çocukları üzeceğini düşünen İngilizler psikolojik yardım hattı kuracak.

J.K. Rowling'in Harry Potter serisinin temmuzda çıkacak olan yedinci ve son kitabı "Harry Potter ve Ölümcül Kutsamalar"a ilginin rekor düzeyde olduğu bildirildi. İki önemli karakterin ölmesinin beklendiği son kitap yüzünden bunalıma giren çocuklara rehberlik yapacak bir yardım hattının kurulması da gündeme geldi. 

İnternetten kitap satışı yapan, dünyanın en büyük online satış şirketi Amazon'dan yapılan açıklamada, son kitabın önceki gün başlayan ön siparişlerinde ilk günde, serinin son kitabı "Harry Potter ve Melez Prens'in iki haftalık ön siparişinden daha fazla sipariş alındığı belirtildi. 2005 yılının temmuzunda yayımlanan Melez Prens'in iki haftalık ön siparişlerinde 1.5 milyondan fazla kitap satılmıştı. 

Temmuzda piyasaya çıkacak son kitabın sadece bir günlük ön siparişlerinin, bu miktardan yüzde 547 daha fazla olduğu belirtildi.
Diğer yandan, son kitapta bir iki önemli karakterin de ölmesi bekleniyor. İngiltere'nin önde gelen kitabevlerinden Waterstone, romandaki bu ölümler yüzünden çocukların bunalıma girebileceğini ve çocuklara yardım için bir telefon hattının kurulabileceğini bildirdi. AFP'ye konuşan, kitabevinin bir müşterisi, "Bu pop topluluğu Take That'in dağılmasına benzer bir durum olabilir. O zaman da birçok genç öfkelenmişti" dedi. Harry Potter hayranları, ölen karakterlerden birinin Harry Potter olabileceğini söylüyor. 

Dünyada 325 milyon kopya satan Harry Potter, yazarı J.K. Rowling'e 1 milyar doların üzerinde para kazandırdı.
Milliyet
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2007 Cumartesi 07:57:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ŞİRVAN ALTAN IP: 81.213.233.xxx Tarih : 3.02.2007 13:10:00
Şu ana kadar oynanan tüm filmlerini izledim adam iyi oynuyor keşke devam ettirebilseydi.