26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Her şeye rağmen sanat!

Savaşın ortasında mücadele eden Pakistan'da, öğrencileri tarafından sahneye konulan trajedi, komedi ve dram içerikli modern tiyatro kapalı gişe oynuyor.

 

Kuzeybatısında devam eden savaşa, kentlerde patlayan bombalara, ekonomi ve enerjide yaşanan krizine rağmen Pakistan’da hayat devam ediyor.

Pakistan’ın birçok kentinde yabancı dil eğitimi veren Lahor Dil Okulu öğrencileri tarafından sahneye konulan trajedi, komedi ve dram içerikli modern tiyatro kapalı gişe oynuyor.

Lahor Dil Okulunun başkent İslamabad şubesi öğrencilerinin Milli Sanat Konseyi binasında sahnelediği "Işığı Kapat" isimli tiyatro oyununda sevinçle hüznün, gözyaşı ile kahkahanın, korkuyla heyecanın bir arada işlendiği modern tiyatroya İslamabadlılar yoğun ilgi gösteriyor.

Yönetmenliğini okulun müdür yardımcısı Tarık Ahmed’in yaptığı ve oyuncuların okul öğrencilerinden oluştuğu oyunda, bir cinayeti çözüm çabaları trajikomik olarak ele alınıyor.

Oyuncuların, yerel kıyafetlerin aksine ülkede fazla tercih edilmeyen modern kıyafetlerle seyircilerin karşısına çıktığı oyunda yer yer müzikal gösteriler de sergileniyor.

Yönetmen Ahmed, oyun sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, "Topluma öncü olması gereken akademik kurumlarda öğrencilerimize imkanlar sunarak, yeteneklerinin gelişmesini ve sergilediğimiz oyunla topluma mesaj vermeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Tamamı İngilizce oynanan tiyatro oyununun Pakistan’ın diğer kentlerinde de sahneleneceği açıklandı.


 

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 19:53:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?