27
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Hurafeler için bakanlığa tepki

Hurafeler için bakanlığa tepki

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 94’üncü yıldönümü nedeniyle Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda düzenlenen törende konuşan Şu Çılgın Türkler’in yazarı Turgut Özakman, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Tarih Kurumu’na isyan etti.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç’ın da izlediği törende konuşan Özakman, şöyle konuştu: "Bakanlık, Çanakkale hakkında hurafelerle dolu kitap basıyor, özel rehberler Çanakkale turlarında insanlara hurafeler anlatıyor. Mehmetçiğin hakkı yeniyor, bu yalanlarla büyüyen çocuklarsa ileride Türkiye’yi yönetecek. Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu ise bu yalanlar karşısında yıllardır bir açıklama yapmıyor."

Özakman, Çanakkale Şehitliği’nde rehberlik yapan Mehmet İhsan Gençcan’ın yazdığı kitabın, 1990’da Kültür ve Turizim Bakanlığı’nın, ’Gençlik ve Halk kitapları’ serisinde 50 numara ile yayınlandığını söyledi. Özakman, kitaptan bir hikayeyi özetleyerek, "Komutanın rüyasında ona Allah görünüyor. Mayını anlatmaya çalışıyor. Komutan, Allah’ın ona anlattıklarından yola çıkıp düşünerek, tartışarak mayını buluyor. Peygamber Hazreti Muhammed’e dahi gönderdiği melekle görünen Allah, bu kitaba göre doğrudan cephedeki bir komutana görünüyor" dedi.
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 01:51:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?