22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İçimdeki Yabancı sinemalarda

İki Oscar Ödüllü başarılı oyuncu Jodie Foster, son filmi "İçimdeki Yabancı" (The Brave One) ile sinema salonlarımıza geliyor.


Warner Bros Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Jodie Foster'ın başrolünde yer aldığı ve Oscar ödüllü yönetmen Neil Jordan'ın yönettiği film "İçimdeki Yabancı", 5 Ekimde Türk sinema izleyicisiyle buluşacak.

Jodie Foster'a Terrence Howard'ın eşlik ettiği filmin senaryosu Cynthia Mort, Bruce A. Taylor ve Roderick Taylor'a ait.

Görüntü yönetmenliğini Philippe Rousselot'ın yaptığı filmin konusu ise şöyle:

Erica Bain (Jodie Foster) için New York sokakları hem bir ev hem de ekmek kapısıdır. "Street Walk" isimli radyo programı ile beğendiği müzikleri ve hikayeleri New York şehriyle paylaşan Erica, New York'un kurbanlarından biri olacağını bilmeden, nişanlısı David ile mutlu bir şekilde hayatını sürdürmektedir.

Bir gece yarısı uğradıkları saldırı sonucu, hayatta değer verdiği en önemli şey olan nişanlısı David'i kaybeden Erica için, herşeyini bir anda yitiren biri olarak bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Ona ve hayatına yapılanların acısı, onu asla olmadığı ve olamayacağını düşündüğü birine dönüştürecektir.

ABD ulusal basınında "yılın en iyi filmlerinden biri" ve "yılın en tartışma yaratacak filmlerinden biri" olarak görülen film için eleştirmenler, "İçinde yaşadığımız dönemle ilgili tedirgin edici sorular soran, zorlayıcı ve büyüleyici bir gerilim" yorumunu yapıyor.

aa
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 12:43:38
Güncelleme :28 Eylül 2007 Cuma 12:53:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?