26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

İlginç bir 12 Eylül oyunu

Ankara’daki Çağdaş Sahne, yeni sezona cezaevine düşen bir hayat kadınının yaşadıkları üzerinden 12 Eylül’ü eleştiren ‘Hayat Kadını’ adlı oyunla açıyor.

Gazeteci Adnan Gerger’in ‘Yürürlükteki Yalanlar’ kitabındaki bir öyküsünden Nihat Alanur’un tiyatroya uyarladığı oyunun prömiyeri 25 Kasım’da yapılacak.

Yönetmenliğini de Nihat Alanur’un üstlendiği oyunda, yakınlaştığı devrimci bir gencin bazı belgelerinin çantasından çıkması nedeniyle Mamak Cezaevine düşen, burada işkence gören bir hayat kadınının hikâyesini anlatıyor.

12 Eylül’de acılar yaşandığını, en büyük acıları da kadınların çektiğini hatırlatan gazeteci Adnan Gerger, “Hikayeyi gerçek bir yaşam öyküsünden esinlenerek yazdım. 12 Eylül döneminde Mamak Cezaevi’nde yatan bir kadınla röportaj yapmıştım. Ayrıca benim üniversitede yaşadıklarımdan da yola çıktım” dedi.

Yönetmen Nihat Alanur ise oyunun argo sözler, cinsel içerikli ve fiziksel şiddet içeren sahneler de içerdiğini, bu nedenle 18 yaş üzerindeki seyircilere tavsiye ettiklerini söyledi. Oyunda Pelin Ünver, Belkıs Akçıl gibi isimler rol alıyor.

AA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 15:06:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?