19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

İlk kez nerede gösterime girdi?

Uzun süredir 18 yaş engeli nedeniyle sinemalarda gösterime girmeyen 'Saddam'ın Askerleri' filmi, ilk kez Gaziantep'te sinemaseverlerle buluştu.

Nakıp Ali Sinema Merkezi'nde düzenlenen galaya, filmde de rol olan senaryo yazarı ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, ünlü manken ve oyuncu Tuğba Özay, oyuncu Yusuf Özpolat gibi filmde rol alan birçok sanatçının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Yönetmen Gani Rüzgar Şavata, gala öncesi yaptığı açıklamada, "Biz dünya genelindeki mazlumların acılarını yakından gördük ve biliyoruz. Bunları efektsiz ve animasyonsuz bu insanların acılarını gözler önüne serdik. Bu filmde her şey gerçek, her şey doğal. Ben
inanıyorum ki izleyenleri Afganistan, Filistin'e götüreceğiz ve dünyada emperyalist güçlerin neler yaptığına halkımız bir kez daha şahit olacak" dedi.

2 ay önce filmin galasını yaptıklarını ancak 18 yaş engeline takıldıklarını belirten ünlü manken ve oyuncu Tuğba Özay ise, "2.5 ay önce yaptığımız filmin galası gerçekten muhteşem olmuştu. Fakat 18 yaş engeline takıldık, çünkü senaryo gereği gerçekler yansıtılıyor ve o gerçeklerin de çok ağır olduğuna dair Gani Bey'e bir takım tenkitler gelmişti. Fakat 18 yaş sınırı aşıldı. Zaten böyle bir engelin olmaması gerekiyordu. Kaldırıldığına gerçekten çok sevindim. Tekrar yolumuza devam ediyoruz" diye konuştu.

Adıyaman'da düzenlemek istedikleri galada bir sıkıntı yaşandığını ifade eden Özay, "Biz bu sabah bir talihsizlik yaşamıştık. Adıyaman'da böyle bir programımız yoktu. Son dakikada gelişen bir olaydı. Zaten filmin oraya ulaşmadığını öğrendik. İnsanlar bu filme sahip çıkacak, çünkü biz sevgiyi, barışı, kardeşliği ve dostluğu anlatıyoruz. Herkesi düşündürmeye, herkesin yüreklerine biraz dokundurmaya geldik ve herkesi bu filmle biraz düşünmeye davet ediyoruz" dedi.

Filmde Saddam'ın askeri karakterini canlandıran Yusuf Özpolat ise, filmin büyük bir özveri ve emekle hazırlandığını belirterek, "Filmin çekimlerine start verdiğimiz günden bu yana bazı olumsuz şartlarda filmimiz linç edilmeye kalkışıldı. Dik duruşumuzu hiçbir zaman bozmadık. Doğrularımızın yanında olduk, ezilen insanlarımızın yanında olduk ve her platformda hakkımızı aradık. Eğer bugün Saddam'ın Askerleri sinemadaysa, demek ki duruşumuzdan hiçbir taviz vermedik. Bu dik duruşumuz sonuna kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.

Daha sonra senaryo yazarı ve yönetmen Gani Rüzgar Şavata, filmin oyuncuları ve davetliler, filmi izlemek için sinema salonuna geçti. Davetliler filmin bazı bölümlerinde gözyaşlarına boğulurken, peşmerge kızını canlandıran Tuğba Özay izleyenlerden tam not aldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 11:38:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?