16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

İspanya'nın milli marşına söz

İspanya, sporcular için milli marşına söz arıyor.... 

İspanya, uluslararası müsabakalarda sporcularını coşturmak için bu zamana kadar resmi olarak söz yazılmamış olan milli marşına söz bulmaya çalışıyor.

İspanya Olimpiyat Komitesi'nin (COE) gündeme getirdiği, "Milli marşa söz yazılsın" çağrısına muhafazakar görüşlü ana muhalefetteki Halk Partisi'nin (PP) lideri Mariano Rajoy destek çıktı.

Milli marşa söz yazılması için Meclis'e bir önerge vereceğini açıklayan Rajoy, mecliste kurulacak komisyonun 2-3 ay içerisinde milli marşa söz yazabileceğini savundu.

Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos ise, "Söz olursa herkes, tutkuyla, heyecanla söyleyecektir" dedi.

Bu zamana kadar milli marşlarına "lay,lay,lay..." şeklinde eşlik eden İspanyol sporcular ise genel olarak milli marşa söz yazılmasından yana olduklarını ifade ettiler. İspanyol bisikletçi Oscar Freire, "Çok zaman önceden söz yazılmalıydı. Podyuma çıkıp lay,lay,lay diye milli marşı söylemek pek de hoş değil. Diğer ülkeler milli marşlarından dolayı çok gururlular, biz de olabiliriz" dedi.

Basketbolcu Felipe Reyes de milli marşta söz olmamasından yana olduğunu belirterek, "Şu andaki halini seviyorum, böyle de heyecan duyuyorum" diye konuştu:

Milli kaleci İker Casillas ise "Söz olması daha iyi olur. Okullarda çocuklara öğretilir. Fransızlar, Almanlar ya da diğer ülkeler milli marşlarını söylerken biz biraz garip kalıyorduk. Ama yazılacak sözler kimseyi kırmayan, ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek şekilde olmalıdır" dedi.

İspanya tarihinde milli marşa söz bulmak için geçmişte bazı çalışmalar hatta resmi olmayan ancak bazı dönemlerde kullanıldığı görülen 2 ayrı söz bulunmasına rağmen resmi olarak sadece sözsüz olan Kraliyet Marşı kullanılıyor.


aa
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 15:16:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?