26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

İstanbul semalarında caz

Uluslararası İstanbul Caz Festivali, konserleri ve yan etkinlikleriyle 15 Temmuz’a kadar şehri renklendirecek.

Festivalin merakla beklenen konserlerinden birinde, ABD’li caz gitaristi ve vokalisti George Benson sahne alacak

Bu yıl 16.’sı düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali, bu akşam Esma Sultan Yalısı’nda Fatih Erkoç ve Kerem Görsev Trio’nun vereceği konserle başlıyor. 15 Temmuz’a kadar sürecek festival, 17 iddialı konserin yanı sıra, Caz Vapuru ve Balkan Vapuru etkinliklerine, sokak konserlerine ev sahipliği yapacak.
Bu yılın en iddialı konserlerinden biri, tanınmış ABD’li caz gitaristi ve vokalisti George Benson’ın, Nat King Cole’un şarkılarını seslendireceği “Unforgettable Tribute to Nat ‘King’ Cole” konseri. Bas gitarın, farklı kuşakların ve farklı tarzların temsilcisi olan üç tanınmış ismi Stanley Clarke, Marcus Miller ve Victor Wooten’in “SMV” adı altında vereceği konser de caz meraklılarının ilgisini çekeceğe benziyor.

Merakla beklenenler

Caz severler şüphesiz, piyanoda Brad Mehldau, basta Larry Grenadier ve davulda Jeff Ballard’dan oluşan Brad Mehldau Trio’nun vereceği konsere de ilgi gösterecek. Akustik folk meraklıları içinse festivalin en iddialı konuklarından biri, ünlü şarkıcı ve söz yazarı Emiliana Torrini. Festivalin diğer çarpıcı isimleri arasında; Peter Cincotti, Joe Jackson, Melody Gardot, gitar virtüözü Erkan Oğur’un Alim Qasimov ve Derya Türkan’la buluşması, ayrıca Marc Sinan Trio göze çarpıyor.
Garanti Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin konser mekânları arasında; Aya İrini Müzesi, Topkapı Sarayı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Esma Sultan Yalısı, İstinye Park, İstanbul Modern ve Nardis Jazz Club yer alıyor. Festival’in bilet fiyatları 15 ila 100 TL arasında değişiyor.

...
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 20:34:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?