20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

İstanbul'a salon müjdesi

Devlet Tiyatroları (DT), İstanbul'da Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) tadilata alınması nedeniyle doğan sahne boşluğunu doldurmak için harekete geçti.
Üsküdar'daki tarihi tütün deposunda 2 yeni sahne oluşturmaya başlayan ve Küçükçekmece'de tiyatro yapma projesi bulunan DT, ayrıca Fransız Kültür Merkezi ile Kenter Tiyatrosu'nun sahnelerinde de belirli günlerde seyirciyle buluşacak.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, başarılı bir tiyatro sezonunu geride bıraktıklarını ve yeni sezon için de başta sahneler olmak üzere çalışmalara şimdiden başladıklarını söyledi.

İstanbul'da, AKM'nin tadilata alındığını anımsatan Bilgin, "Kültür merkezi tadilata alındığı için bizim 3 sahnemiz orada yok oldu. Ancak İstanbul'da yeni mekanlarda, yeni tiyatrolardaki 5 sahnede faaliyetlerimizi devam ettireceğiz" dedi.

DT'nin İstanbul'da halen Beykoz, Kartal ve Cevahir sahnelerinin bulunduğunu ifade eden Bilgin, Kenter Tiyatrosu ile anlaştıklarını ve bu tiyatronun sahip olduğu sahnede de seyirci karşısına çıkacaklarını belirtti.


"Çok çaba sarf ettik"


Üsküdar'da bulunan tarihi tütün depolarını tiyatro sahnesine dönüştürmek için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Lemi Bilgin, burada 1'i oda tiyatrosu olmak üzere oluşturacakları 2 sahneyi Ekim ayında açmayı planladıklarını kaydetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığının da Üsküdar semtinde bulunan tarihi tütün deposunun tiyatro sahnesine dönüştürülmesi konusunda büyük destek verdiğini anlatan Bilgin, "Onu da Ekim ayında sezon açılışına kadar yetiştirip İstanbul'da yeni, kalıcı bir sahne elde edeceğiz" sözleriyle DT'nin İstanbul'daki yeni sahnesine ilişkin planlarını açıkladı.

Fransız Kültür Merkezi içerisinde de sahne alacaklarını belirten Bilgin, İstanbul'da açmayı planladıkları tiyatro sahnelerine ilişkin şu bilgileri verdi:

"İstanbul'da sahne alabileceğimiz pek çok mekan oldu. Ayrıca bunu genişletmeye çalışıyoruz. Küçükçekmece'de belki yeni bir tiyatro yapma imkanımız olacak. İstanbul'un hem değişik semtlerine, hem de biraz çevresine ulaşıp sahne sayımızı artıracağız ve böylece faaliyetimize devam edeceğiz.

İstanbul'da sahne bulma konusunda çok ciddi bir süreç yaşadık ve bayağı bir araştırma yaptık. Yeni sahne bulma açısından çok çaba sarf ettik. Ama olumlu sonuçlar aldık. İstanbul'un başka mekanlarını orijinal halde, tiyatroya, sanata kazandıracak projelerin peşine koşuyoruz."

AA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 10:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?