15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İşte size kitap itirafları...

Hemen herkesin en az bir ziyaret ettiği itiraf.com adlı web sitesinden akla hayale gelmeyecek kitap itirafları...

Tüm hızı ile devam eden itiraf.com fırtınası sürüyor. Bu sitede kimler neler anlatmıyor ki. Biz de bu siteyi şöyle bir incelerken rastladığımız kitap itiraflarını size aktaralım istedik. Bakın kimler yok ki Marquez'den, Kürşat Başar'dan Ahmet Ümit'e, Solohov'a Vedat Türkali'ye kadar hemen her yazarın adı geçiyor. Aslında bu itiraflar biraz da kitaba ve yazara bakış açımızı sergiliyor... İşte bunlardan bazıları

peries; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 29; İl:İstanbul 25.05.2007
Evlilik teklifi aldığım sırada geçirdiğim uzun süreli şokun, ağzım ve gözlerim açık şekilde bön bön bakmamın sebebi ne teklif eden kişinin kariyeri ne yakışıklılığı ne zenginliğiydi. Beni dumurlara uğratan ayrıntı teklif sırasında yüzük takılması için uzattığım elime bırakılan altın kaplama kitap ayracı ve yüzük yerine ayraçla yapılan teklif karşısında afallayana bana yapılan "Neden bütün kızlar aynı şeyi bekler ki?" yorumuydu. Demek ki akademisyenlerin evlilik teklifi böyle oluyor. Allah'tan yazar falan değildi, yoksa bir kalem ya da not defterine kapatacaktı işi.

blackım; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 26; İl:Ankara 25.03.2007
Ünlü bir yazarımız P Roman adı altında ilginç bir kitap çıkarmış. Kitabın konusu; penis boyu 32,6 cm olan yazarımızın, hayatında onun sayesinde kadınlardan ilgi, erkeklerden saygı görüşü. Bununla ilgili olarak da yaşadığı çeşitli maceralarını kitaba dökmeyi görev bilmiş yazarımız. Ben de bu kitapla alakalı haberleri ve kitabı sevgilimin görmemesi ve bilmemesi için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Malum bir yerden görüp, duyup, alır okursa merak konusu olabilir. Sonra gözü büyüklere filan kaymasın. 32,6 cm velasıl az buz da değil. Kardeşim başka yazacak konu mu bulamadınız?

goldilock; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 42; İl:İstanbul 27.02.2007
İtiraf ediyorum:Pazar günü büyük bir kitapçıda kocasının kulağına eğilip yavaşca "Bak 101 Cinsel Birleşme Pozisyonu diye bir kitap çıkmış, hadi alsana" diyen ve kocasının herkesin duyabileceğinden daha yüksek bir sesle "Olur alalım belki 102'inci pozisyonun kitabını da biz yazarız" diye cevapladığı ve herkesin dönüp sırıtarak baktığı kadın bendim. Hatta yine itiraf ediyorum ki birkaç ay önce Migros´ta kasada sırasını beklerken kocasının 5-6 metre ötedeki prezervatif standının yanından "Hayatım, kayganlaştırıcılı mı olsun tırtıklı mı?" diye seslendiği kadın da bendim. Kimse zahmet etmesin, ben kocama magmanın yolunu gösterip hatta onu orda bırakıp geliyorum.


mutsuzkirpi; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 32; İl:Ankara 07.12.2006
bolingbroken'ın itirafını okuyunca anımsadım. Bizim öğrenciliğimizde korsan kitap olmadığından böyle şeyler başımıza gelmedi ama yüzsüzlük sınır tanımıyor tabii. Kitap fuarına gelen Murathan Mungan´ın kitabını çalıp kendisine imzalatmıştık. Çalıntı kitabın çalınması ile ile macera son buldu ama olay aklıma geldikçe kızarmam son bulamadı.

bolingbroken; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 28; Ülke:İngiltere 21.11.2006
Ankara´da çalıştığım otele Kürşat Başar gelmişti. Ben de o sırada ´Başucumda Müzik´ adlı kitabını okuyordum. Kendisine: "Kürşat Bey, kitabın yarısındayım ve çok büyük bir keyifle okuyorum. Kitap sürekli çantamda." dediğimde bana tüm kibarlığıyla: "Umarım en kısa zamanda kitabı bitirirsiniz ... Hanım, getirin kitabı sizin için imzalayayım." demişti. Sürekli çantamda taşıdığımı söylediğim kitap o gün imzalatılmak için bir türlü bulunamadı. E koskoca Kürşat Başar´a işportadan aldığım korsan kitabı imzalatacak halim yoktu ya. Hala hatırladıkça çok utanırım.

ABanderas; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 34; İl:İstanbul 26.08.2006
Bir sevgilim vardı. Zeki, kültürlü, üstelik çok da güzeldi. Bana psikolog olduğunu ve İnternet aşklarıyla ilgili bir kitap yazma hazırlığında olduğunu yazmıştı. İlk buluşmamızdan önce kendisine o kitaptaki kahramanlardan (yani figüranlardan) biri olmak istemediğimi söylemiştim. Beni kullanmayı aklının ucundan bile geçirmediğini söyleyince de onunla görüşmüştüm. Akabinde ilişki pat diye kesilince kitabında değil figüran, sadece istatiksel bir veri olduğumu anladım.

benseyyaholmusam; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 23; İl:İstanbul 23.07.2006
Askerliğimi kısa dönem olarak yaptım. Kitap okumak için bolca zamanım vardı. Bill Clinton´ın hayatını anlatan 1200 sayfalık kalınca bir kitap okuyordum. Derken yanıma bandocu astsubaylar geldi. Kitabı gördüklerindeki tepkiler: 1) Monica sayfasını açsana! 2) Asker bunu okuyacağına Bulvar oku, daha açık yazıyor onda her şey! 3) [Kendi aralarında] Devrem baksana Clinton fantezilerini yazmış, kitap o kadar kalın olmuş. Biriniz de bu adam iki dönem üstüste Amerika’yı yönetmiş, faydalanmak lazım deseydiniz be!

g@mbiyetsiz; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 24; Ülke:Yurtdışı 21.06.2005
Eski kız arkadaşım tam bir kitap kurduydu. Bir gün kitap fuarına gittik, çok ünlü ve hayranı olduğu bir yazara kitabını imzalatacaktık. Nasıl olduysa yazarla aynı anda kız arkadaşıma soru sorduk ve o ne yaptı dersiniz? Yazara "Bir saniye" deyip önce benim sorumu cevapladı! Hayatım boyunca kendimi hiç o kadar önemli hissetmemiştim. Ayrılalı neredeyse 5 ay oldu ama beni böyle seven birini bir daha bulabileceğimi sanmıyorum

diamond&gold; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 27; İl:İstanbul 06.05.2005
Kitaplardaki Türk izlerine ilaveten. Ünlü Arjantinli yazar Jorge Luis Borges'in Atlas adlı kitabında, yardımcısıyla birlikte geldiği İstanbul'dan söz ederken Türkçe için, "Yumuşak bir Almanca'ya benzeyen, kulağa hoş gelen bir dil" diyor.

thedeerhunter; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 25; İl:Bursa 22.04.2005
Edebiyat dünyasındaki Türk izlerine ilaveten. Dario Fo'nun Johan Padan Amerika'yı Keşfediyor kitabında gemiyle yeni ülkeler keşfetmek için yola çıkan ve Hindistan'a varıp yerli halk üzerinde egemenlik kuran keşifçiler anlatılıyor. Yerli halka birçok şey öğretiyorlar. Bunların arasında bir de ilahi var. Sözleri aynen şöyle: "Biz kimseden korkmayız, fırtınalardan, canavarlardan, Türklerden bile!" Bunu okuduğumda göğsüm kabarmıştı. Ancak olayın Ortaçağ'da geçtiğini düşününce, "O günler çok eskilerde kaldı" diye üzüldüm.


lazgazman; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 34; İl:İstanbul 20.04.2005
Kitaplardaki Türk izlerine benden de bir katkı olsun. Solohov'un Ve Durgun Akardı Don adlı romanında baş kahramanın büyükbabasının eşi bir Türk kadınıdır. Şöyle der kitapta: Savaş sonrası (1877-1878 Osmanlı Rus Savaşı) birlikler geri çekilirken Panteliyeviç uğradığı bir Türk köyünde kızı alıp köyüne götürmüştü. Köylü kadınlar Türk'ten çekinirlerdi. Onunla konuşan yok gibiydi. Aralarında dedikodu yaparlarken Türk kadın kocasının pantolonunu giyiyor, öyle çalışıyor derlerdi...

okyanusgibiyim; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 32; İl:Ankara 14.04.2005
Irvın Yalom'un Bugünü Yaşama Arzusu isimli kitabında kahramanlardan biri Hindistan'daki budist tapınağında meditasyon yaparken Goenka'nın sesinden ne kadar büyülendiğini anlatıyor. Aynı duyguyu bir keresinde de Türkiye'nin kırsal bölgelerine gittiğinde müezzinin halkı günde 5 vakit namaza çağırmak için okuduğu büyüleyici melodilerde hissettiğini söylüyor.

shoksekerimshok; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 25; İl:İstanbul 02.04.2005
Şu anda İtalyan yazar Melissa P.'nin Yatmadan Önce 100 Fırça Darbesi kitabını okuyorum. Benzer yönlerimiz: 1) İkimiz de yay burcuyuz. 2) Beyaz, yumaşak bir ten! 3) Küçük göğüsler! 4) Güzel kalçalar! 5) Melek gibi bir yüz! 6) O da sürekli arayış içinde. Allahtan benimki cinsellikte yoğunlaşmadı. 7) O da birçok şeyi değersiz ve gereksiz buluyor. Yani sıradanlıktan uzak. 8) O da bazen hayır demesini bilmiyor. 9) Bizi ayıran tek nokta, o ilk cinsel deneyimini 14 yaşında yaşamış. Bende ise hâlâ tık yok.

ciuciu; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 31; Ülke:Yurtdışı 24.03.2005
mayfly'e ek olarak. Amcam Oswald'i 14 yaşındayken okumuştum. Gemi yolculuğunda yatağa attığı kadınları anlattığı bölümde, Türk kadınlarının uzun boylu olduğunu yazıyordu. Çok sevinmiştim çünkü büyüyünce ben de uzun boylu olacağımı düşünmüştüm! Ama ünlü İngiliz yazar en azından ben konusunda bayağı bir yanılmış.


ivrin; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 20; İl:Bolu 24.03.2005
Kitaplardaki Türk izlerine devam... Gabriel Garcia Marquez'in Yüzyıllık Yalnızlık ismindeki romanında hayat kadınlarının mesken tuttuğu sokağın adı Türk Sokağı! Sanırım bu da gurur duyulamayacak anılmalarımızdan biri.


spread; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 30; İl:İstanbul 11.01.2005
Sonunda ben de yakaladım! Ahmet Ümit'in Aşk Köpekliktir adlı kitabının 79.sayfasında kadın mahkum Feride'nin sevgilisi Yaşar'a yazdığı mektupta, sevgilisinin açık kestane rengindeki gözlerinden bahsediliyor. Fakat 81. sayfada Yaşar'ın gözlerinin mavi olduğu söyleniyor! Bizim Yaşar eğer Van Kedisi değilse ortada bir yanlışlık var.

doktor61; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 42; İl:Trabzon 12.11.2004
Merhum Vedat Türkali'nin son yapıtı Kayıp Romanlar'ı okuyanlar fark etmiş mi bakalım. 186. sayfada Doktor Nahit elektrikleri olmadığı için karanlıkta Esme'yi beklerken kapının zili çalıyor. Ne dersiniz, çalabilir mi? Bu arada, roman, Bir Gün Tek Başına kadar iyi değil ama yine de okunmaya değer.


showses; Cinsiyet: Erkek; Yaş: 23; İl:İstanbul 17.05.2002
Fırsat buldukça Migros'a gidip kitap reyonundaki kitapları inceleme bahanesiyle okuyorum. Artık bunu alışkanlık haline getirdim. Mesela şu anda Tarık Akan'ın kitabının 1O7'inci sayfasındayım. Kısmetse bir hafta içinde bitiririm. Bu yoldan okuduğum ilk kitap olacak. Sırada Murathan Mungan var.


ben küçükken; Cinsiyet: Kadın; Yaş: 16; İl:İstanbul 12.06.2000
Ben ilkokulda iken okulun önündeki seyyar satıcılardan kokulu not defterleri yürütüyordum. Geçen sene de Tüyaptan 3 kitap yürüttüm. Ayrıca 2 ay önce bi kitapçıdan 5-6 kitap yürüttüm. Ama bu kitapların 4'ünü geri verdim. ve artık bi şeyler yürütmemeye kararlıyım.


edebiyatodasi.com
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2007 Pazartesi 14:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?