20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

İşte Türkiye'nin balestarı

Yarışmanın ‘Büyükler’ kategorisi birincisi Moldovalı Christina Terentieva, ‘Küçükler’ kategorisi birincisi ise İtalyan Davida Dato oldu. Yarışmanın finali, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda yapıldı. Sunuculuğunu bale sanatçısı Tan Sağtürk’ün yaptığı final gecesinde Türkiye, Moldova, Kazakistan, Bulgaristan, Japonya ve İtalya’dan yarışmacılar, ikişer klasik ve birer modern eserden danslar sergiledi. Yarışmanın, Bordeaux Balesi Artistik Direktörü Charles Jude başkanlığındaki 11 kişilik jürisinde, Meriç Sümen, Mehmet Balkan, Evinç Sunal, Münih Üniversitesi’nden Konstanze Vernon ve Viyana Balesi’nden Evelyn Teri’nin de aralarında bulunduğu isimler yer aldı.

İki yılda bir düzenlenecek

Finalde, ‘Büyükler’ kategorisinde birinciliği Moldovalı Christina Terentieva alırken, ikinci Burak Serkan Cebeci, üçüncü ise Burcu Olguner oldu. ‘Küçükler’ kategorisinde ise İtalyan Davida Dato birinci olurken, ikinciliği Kazakistan’dan Eldar Sarsembaev, üçüncülüğü aynı ülkeden Balkiya Zhanburchinova kazandı.
Yarışmada, “İstanbul Grand Prix Ödülü” sahibi ve “büyükler” kategorisi birincisiyle, Devlet Opera ve Balesinde misafir sanatçı olmak üzere sözleşme imzalanacağı bildirildi. İki yılda bir düzenlenmesi planlanan yarışmanın finalinde, usta balet Serhat Güdül de bir gösteri sundu.
Dün akşam yapılan ödül töreninde, İstanbul Grand Prix Ödülü’nü kazanan Kadir Okurer’e madalyasını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay verdi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2008 Pazar 17:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?