15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İtalya'da ilk gösterisini yaptı

Mustafa Erdoğan’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi, dün gece Bologna kentindeki Duse Tiyatrosu’nda yaptığı bir gösteriyle İtalya’da ilk kez sahne aldı.

Sponsorluğu Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB), Seramik Federasyonu ve Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) tarafından üstlenilen Bologna’daki gösteri, yaklaşık bin kişilik izleyici kitlesinden büyük alkış aldı.

Duse Tiyatrosu’ndaki gösteriye, seramik sektörü için büyük önem taşıyan CERSAIE Fuarı vesilesiyle Bologna’da bulunan Türklerin de yoğun ilgi göstermeleri dikkati çekti. Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Nihal Çevik de gösteriyi izleyenler arasındaydı.

Tarihçesi 1600’lü yıllara kadar uzanan Duse Tiyatrosu, dün gece Anadolu Ateşi’nin dans gösterisine de ev sahipliği yaptı. Bologna’daki fuara katılan Türk seramik firmalarının, tanıtım etkinliği çerçevesinde yapılan dans gösterisi öncesinde, tiyatroda bir kokteyl de verildi. Türk Seramik Sektörü Ortak Tanıtım Komitesi Başkanı Bahadır Kayan’ın yaptığı sunuş konuşmasının ardından da dans gösterisine geçildi.

Anadolu halk danslarından esinlenilerek, balenin ve modern dans tekniklerinin de kullanıldığı gösteri, izleyicileri tam anlamıyla büyüledi. Bir saatlik gösteri, Anadolu Ateşi ekibinin salondaki izleyiciler tarafından dakikalarca ayakta alkışlanmasıyla sona erdi.

Başkonsolos Çevik, gösteri sorasında perde arkasına geçerek, Anadolu Ateşi ekibinin elemanlarını tek tek kutladı, ekiple hatıra fotoğrafı çektirdi.

Miliyet internet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 13:34:37
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 13:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?