15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İzmir'de kültür sanat

İzmirli sanatseverleri, çeşitli tiyatro oyunları, özel konserler, sergiler, seminerlerle dolu yoğun bir hafta bekliyor.

İzmir Devlet Tiyatrosu (İZDT), bu hafta dört ayrı salonda, ikisi çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 oyunla perde açacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu da "Sersemler Evi" adlı oyunla İzmir'e konuk olacak.

İZDT, bu hafta Konak, Karşıyaka Ragıp Haykır, Sabancı Kültür Merkezi ve Karşıyaka Oda Tiyatrosu Sahnelerinde Cihan Canova'nın yazdığı "Bir Düğün Şarkısı", Hidayet Sayın'ın kaleme aldığı "Uzun Bir Hecedir Aşk", Haldun Taner'in ölümsüz eseri "Keşanlı Ali Destanı", Pulitzer ödüllü yazar Sam Shepard'ın yazdığı "Aşk Delisi", Samim Kocagöz'ün "Islak Ekmek" adlı oyunlarla "Kılçık Mahallesi" ve "Sihirli Köpek" adlı çocuk oyunlarını sahneleyecek.


"Sersemler evi"


İZDT'nin Konak Sahnesi'ne bu hafta İstanbul Devlet Tiyatrosu Tobby Willsher'in yazıp yönettiği "Sersemler Evi" adlı oyunuyla konuk olacak.

Oyun, uzun yıllar önce batan bir geminin kalıntıları üzerinde inşa edilen bir apartmanda yaşayan kiracıların inişli çıkışlı hayatlarını anlatıyor.

İngiltere'de vücut ve mask tiyatrosu projeleri üreterek dünya çapında beğenilen oyunlara imza atan rejisör Toby Wilsher, daha önce Hollanda'da tasarladığı bu "sessiz komediyi" Türkiye'ye uyarladı.


İZDSO'dan Adnan Saygun konserleri


Ünlü besteci Ahmet Adnan Saygun, doğumunun 100. yılında, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) tarafından, eserleri seslendirilerek anılacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Rengim Gökmen'in yöneteceği konserde, orkestraya solistler Esin Talınlı (Soprano), Aylin Ateş (Mezzosoprano), Şenol Talınlı (Tenor) ve Tuncay Kurtoğlu (Bas) eşlik edecek.

İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde bu akşam ve yarın akşam verilecek konserlerde, ünlü bestecinin "Yunus Emre Oratoryosu" seslendirilecek.

Konserler, saat 20.00'de başlayacak.


Puccini anısına aryalar


Büyük İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin anısına, Büyükşehir Belediyesi İzmir Sanat Müdürlüğü şan resitali düzenleyecek.

İzmir Sanat'ın konser salonunda yarın akşam düzenlenecek konserde, Manon Lescaut, La Boheme, Tosca, Madame Butterfly, La Rondine, Gianni Schicchi, Turandot operalarının tanınmış arya ve düetleri sunulacak.

Piyano sanatçısı Aziz Dağdelen'in soprano Zibelhan Dağdelen ve soprano Nurdan Küçükekmekçi ile tenor Livio Angelisanti'ye eşlik edeceği konserde, İzmirli müzikseverler dev İtalyan besteci Giacomo Puccini'nin ölümsüz eserlerini tekrar dinleme fırsatı yakalayacaklar.


Etkinlikler, konserler, sergiler


Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği korosu, yarın akşam konser verecek.

"Gökten Yağmur Değil Sevgiler Yağsın.." adıyla verilecek konser, Ziya Gökalp Kültür Merkezi'nde ücretsiz olarak izlenebilecek. Karşıyaka Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu'nun şef Mihriban Sayın yönetimindeki konseri, saat 20.00'de başlayacak.

Ege Üniversitesinde yarın Bilim ve Teknoloji Topluluğu (EBİLTET) tarafından "Kanser Biyokimyası" konulu bir seminer düzenlenecek. Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi'nde yapılacak seminerde, "kanser epidemiyolojisi", "kanserin moleküler temeli" gibi konular ele alınacak.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksek Okulu Mezunlar Derneği tarafından da 7 Mart Çarşamba günü ise "Kadına Şiddet ve Türk Ceza Kanunu'ndaki Yenilikler" konulu bir konferans düzenlenecek. EÜ Hemşirelik Yüksekokulu Amfisi'ndeki konferansa Avukat Ayla Selışık Tamar konuşmacı olarak katılacak.

Konak Belediyesi Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Sanat Galerisi'nde, 7 Mart Çarşamba günü, Nuri Odabaşı'nın resim sergisi açılacak. Odabaşı'nın yağlı boya çalışmalarının yer aldığı sergi, 24 Marta kadar açık kalacak.

İş Sanat İzmir Galerisi'nde geçen hafta açılan Mehmet Sakızcı ve Meher Bayramoğlu'nun eserlerinden oluşan sergi 10 Marta kadar, Orkide Akkoç Sabit'in Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi'nde bulunan "Devinim Değişim" isimli heykel sergisi ise 16 Marta kadar sanatseverlerce gezilebilecek.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Mart 2007 Perşembe 13:42:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?