22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İzmir'de kültür-sanat

İzmir, bu hafta tiyatro, opera, bale, konserler, sempozyumlar, sergiler ve çeşitli etkinliklerle dolu, kültür ve sanat anlamında yoğun bir hafta geçirecek.

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta 4 ayrı sahnede, ikisi çocuk oyunu olmak üzere toplam 5 oyunla perdelerini açacak.

İZDT'nin Konak Sahnesinde bu hafta, Neil Simon'un yazdığı, Sungun Babacan'ın çevirdiği, "Büyük Aşıkların Sonuncusu" adlı oyun, Nil Aycıl'ın yazdığı, Sabiha Sonkan'ın yönettiği "Sihirli Köpek" adlı çocuk oyunu ve Debie Isitt'in yazdığı, Metin Oyman'ın yönettiği "Kocasını Pişiren Kadın" adlı oyun izleyiciyle buluşacak.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde hafta sonuna kadar "Kocasını Pişiren Kadın"ı izleyebilecek olan tiyatroseverler, hafta sonunda ise minik izleyicileri "Yedi Köyün Yargıcı" adlı çocuk oyununa götürebilecekler. Ragıp Haykır Sahnesi, 6 şubat Salı akşamından itibaren de sezonun iddialı oyunlarından "Keşanlı Ali Destanı"na ev sahipliği yapacak. "Keşanlı Ali Destanı" hafta sonuna kadar ise Sabancı Kültür Merkezi'ndeki gösterimlerini sürdürecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın (İZDSO) hafta sonu konserlerinin solisti,flüt sanatçısı Gülşen Tatu olacak.

İZDSO, bu hafta sonu gerçekleştireceği konserlerde, Türkiye'nin adını yurt dışında başarıyla temsil eden İzmirli Flüt Sanatçısı Gülşen Tatu'yu konuk edecek.

İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde bugün ve yarın akşam verilecek konserlerde İZDSO'nun şefliğini genç kuşak orkestra şeflerinden Naci Özgüç üstlenecek.

Gülşen Tatu, İZDSO eşliğinde Reinecke'nin "Flüt Konçertosu" ve Brahms'ın "Senfoni No:1" adlı eserlerini seslendirecek.


İZDOB'da bu hafta


İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta Mozart'ın "en sevdiğim operam" olarak adlandırdığı "İdomeneo" operası ve Verdi'nin "Üç Silahşörler" balesi ile İzmirli sanat severlerin karşısında olacak.

IZDOB, Elhamra Sahnesi'nde, 3 Şubat Cumartesi günü saat 15.00'te orkestra şefliğini Winfried Müller'in üstlendiği, Mehmet Ergüven'in sahneye koyduğu, dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Sevda Aksakoğlu'nun yaptığı "İdomeneo" operası için perde açacak.

İdomeneo'nun modern zamanlara uyarlanmış versiyonu, Almanya'da tartışmalara neden olmuş, oyunun gösterimi önce iptal edilmiş, bu kez de iptal edilmesi tartışmalara neden olunca yeniden gösteri programına alınmıştı.

İZDOB, 6 Şubat Salı akşamı saat 20.00'de ise Giuseppe Verdi'nin iki perdelik operası "Üç Silahşörler"i sahneleyecek.

Andre Prokovsky'nin senaryosunu ve koreografisini hazırlayıp sahneye koyduğu, müzik düzenlemelerini Guy Woolfenden'in yaptığı balenin orkestra şefliğini Tulio Gagliardo Vares üstleniyor.


Etkinlikler, sergiler


"Yaşamdan Dakikalar" adlı programda her hafta, güncel olaylar, yaşam, sanat konularında renkli sohbetler yapan Hıncal Uluç, Haşmet Babaoğlu, Sunay Akın ve Nebil Özgentürk, İzmirli hayranlarıyla buluşacak.

Uluç, Akın, Özgentürk ve Babaoğlu, bugün Forum Bornova Alışveriş Merkezinde hayranlarıyla sohbet edecek ve kitaplarını imzalayacaklar. Etkinlik saat 14.00'te başlayacak.

Çiğli Belediyesi, okulları tatile giren öğrenciler için bir hafta boyunca ücretsiz film gösterimi yapacak. Çiğli Belediyesi, 5 Şubata kadar haftanın yedi günü saat 14.30'da "Garfield 2", saat 18.00'de ise "Sınav" filmlerini Çiğli Belediye Meclis Salonu'nda ücretsiz olarak gösterecek.

Ege Art etkinlikleri kapsamında, Ege Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle Çağdaş Sanatlar Müzesi'nden "150 Yıllık Quensen Taş Baskı Koleksiyonu" sergisi açılıyor. Atatürk Kültür Merkezi Sanat Galerisi'ndeki sergi bu akşam açılacak ve 5 Şubat Pazartesi gününe kadar gezilebilecek.

Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda 3 Şubat Cumartesi akşamı ise Yavuz Seçkin'in "Bir Minibüs Kahkaha" adlı tek kişilik gösterisi izleyiciyle buluşacak.

a.a
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 11:09:54
Güncelleme :1 Şubat 2007 Perşembe 11:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?