16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

İzmir'de kültür sanat

İzmirli sanatseverleri, çok sayıda tiyatro gösterimi ve konserin yanı sıra, rock festivali ve 8 Mart Dünya Kadınlar Günü özel etkinlikleri nedeniyle, kültür sanat faaliyetleri açısından yoğun ve çok seçenekli bir hafta bekliyor.

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta dört ayrı salonda, ikisi çocuk oyunu olmak üzere toplam 8 oyunla İzmirli tiyatroseverlere perdelerini açacak.

İZDT, Konak Sahnesinde "Kılçık Mahallesi" adlı çocuk oyununun yanı sıra, "Düğün Şarkısı", "Uzun Bir Hecedir Aşk" ve "Ayrılık" adlı oyun sahnelenecek.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi ise bu hafta 11 Mart Pazar günü sahneleyeceği "Sihirli Köpek" adlı çocuk oyununun dışında, hafta boyunca "Islak Ekmek" adlı oyuna ev sahipliği yapacak.

İzmirli tiyatroseverler, Sabancı Kültür Merkezinde Haldun Taner'in "Keşanlı Ali Destanı"nı, Karşıyaka Oda Tiyatrosunda ise Sam Shepard'ın "Aşk Delisi" adlı oyununu izleyebilecekler.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle iki özel konser verecek. Konserlerin solistliğini ise Devlet Sanatçısı, keman virtiözü Suna Kan üstleniyor.

İZDSO'nun bu akşam Sabancı Kültür Merkezinde vereceği, yarın akşam ise İsmet İnönü Sanat Merkezinde tekrarlayacağı konserde Suna Kan ile birlikte İZDSO 1. Konsermaisteri Keman Sanatçısı Kartal Akıncı solistliği üstlenecek.

Konserler, saat 20.00'de başlayacak.

İzmir'de dün başlayan ve 11 Mart Pazar günü sona erecek Carlsberg Ooze Festivali'nde, aralarında Teoman, Özlem Tekin ve Pamela'nın da bulunduğu çok sayıda isim performans gösterecek.

Ooze Festivali kapsamındaki etkinlikler, Oooze Venue sahnesinde yapılacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezinde bu akşam solist Aytuğ Dilmaç, senfonik orkestra eşliğinde, unutulmaz film müziklerinden en güzel örnekleri İzmirlilere sunacak.

İzmir Sanat Büyük Salonda yarın akşam ise flüt ve piyano resitali izlenebilecek. Yan flütte Jülide Gündüz ve Sonat Sözer ve piyanoda Gülnare Özdemir, izleyicilerin karşısında olacak.

İzmir Sanat'ta haftanın son konseri ise 13 Mart Salı akşamı verilecek olan çift piyano konseri olacak. Konserde Arzu ve Gamze Kırtıl kardeşler sahnede olacak.

Sahne Tozu Tiyatrosu ilk gösterisinde "Domuz Ahırı" adlı oyunu sergileyecek.

2. Dünya Savaşı döneminde Sovyetlerden bir hikayenin anlatıldığı oyun 10 Mart 2007 Cumartesi günü saat 20.00'de Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi izlenebilecek.

Ressam Leyla Buhara'nın 40. kişisel sergisi, 12-16 Mart günlerinde İzmir Ticaret Odası Sergi Salonunda sergilenecek.

Ressam Nimet Siner, 5. kişisel sergisini Balçova Termal Otel Sergi Salonunda açtı. Sergi, 15 Marta kadar açık kalacak.

Turan Enginoglu ve Levent Narinc'in resim sergisi, 13 Mart Salı günü saat 18.00'de İz Sanat İzmir Galerisinde açılacak.

Konak Belediyesinin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikler kapsamında, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde bugün ressam Su Yücel'in "Karaburunlu Kadınların Rengarenk Mit Dünyası" isimli sergisi açılacak.

Yine Selahattin Akçiçek Kültür Merkezinde yönetmenler Berrin Balay Tuncer ve Önden Özdem'in 2006 yapımı "Kadına Ağıt" isimli belgesel filmi gösterilecek.

İzmir'de makine mühendisi kadınlar, 8 Mart'ı konser, söyleşi ve karikatür sergisi bulunan bir etkinlikle kutlayacaklar. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde düzenlenen etkinlikte EÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalından Yrd. Doç. Dr. Ayşın Noyan "Ne istiyoruz?" konulu bir söyleşi yapacak. Etkinlik kapsamında Lüleburgazlı "Trockya Blues" grubu konser verecek, EÜ Karikatür Topluluğunun hazırladığı "Kadına Şiddet" konulu karikatür sergisi açılacak. Sergi, hafta boyunca gezilebilecek.

a.a
Yayın Tarihi : 8 Mart 2007 Perşembe 11:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?