22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

İzmir'de kültür sanat

Kültür sanat faaliyetleri açısından yoğun günler geçiren İzmir'de, son haftaların en çok ilgi gören etkinlikleri arasında yer alan JTI İzmir Jazz Festivali Anna Maria Jopet Quartet'in konseriyle sona erecek.

Konser, İsmet İnönü Sanat Merkezinde 12 Şubat Pazartesi akşamı yapılacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), 10 Şubat Cumartesi akşamı "İtalyan gecesine" ev sahipliği yapacak.

İZDOB'un Elhamra Sahnesinde Cumartesi akşamı saat 20.00'de başlayacak konserde, İZDOB solistleri İtalyan bestecilerin eserlerinden oluşan bir repertuvar seslendirecek.

Soprano Aytül Büyüksaraç, mezzosoprano Anna Chubuchenko, tenor Levent Gündüz, bariton Altuğ Dilmaç ve bas Tevfik Rodos'un solist olarak katılacağı konsere, piyanoyla Paolo Villa eşlik edecek.

İzmir Devlet Tiyatroları (İZDT), bu hafta dört sahnede ikisi çocuk oyunu olmak üzere toplam 9 oyunla perdelerini açacak.

İZDT, Konak Sahnesinde bu hafta "Kocasını Pişiren Kadın", "Büyük Aşıkların Sonuncusu", "Islak Ekmek" adlı oyunlarla "Sihirli Köpek" adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

Karşıyaka Oda Tiyatrosu ise Cihan Canova'nın yazdığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği "Düğün Şarkısı" adlı oyuna ev sahipliği yapacak.

Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesinde hafta boyunca "Keşanlı Ali Destanı" izlenebilecek. Sahnede, 11 Şubat Pazar günü ise "Yedi Köyün Yargıcı" adlı çocuk oyunu, minik tiyatro severlerin karşısında olacak.

Sabancı Kültür Merkezinde yarın ve 10 Şubat Cumartesi günleri Müsaipzade Celal'in yazdığı, Yaşar Ürük'ün yönettiği "İstanbul Efendisi" adlı oyun izlenebilecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrasının (İZDSO) gerçekleştireceği konserlerde, trompet sanatçıları Erden Bilgen, Arda Cabaoğlu ve Volkan Coşar ile piyanist Yeşim Gökalp İzmirlilerle buluşacak.

Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezinde, bugün ve yarın akşam verilecek konserleri, şef Marek Pijarowksi yönetecek.

Konserler, saat 20.00'de başlayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Sanat Galerisi, resim ve seramik eserlerden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Çetin Emeç Sanat Galerisinde Filiz Çiftçi'nin resimleri ile Gülten Bozkurt'un seramik eserlerinden oluşan sergi, 20 Şubat gününe kadar gezilebilecek.

Çiğli Belediyesi, yarı yıl tatili dolayısıyla çocuklar için bir haftalığına başlattığı film gösterimlerinin süresini uzattı. Çiğli Belediyesi, geçen hafta gösterilen "Garfield 2" ve "Sınav" filmlerine yoğun ilgi olması üzerine, yeni gösterime sokulan "Hokkabaz" ve "Arabalar" filmleriyle gösterimlerin bir hafta uzatıldığını açıkladı. Filmler, Çiğli Belediyesi Meclis Salonunda gösteriliyor.

Fransız Kültür Merkezinde, Alman-Fransız ortak yapımı olan "Ormanın Ardında" adlı belgesel film gösterimi ve bağlama konseri etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Alman-Fransız ortak yapımı olan "Ormanın Ardında" belgesel film, bu akşam saat 19.00'da izlenebilecek.

Belgesel filmin hemen ardından Hayri Dev, oğlu Sefer Dev ve torunu Kısmet Dev ile birlikte bir konser verecek. 3 kuşak bağlamacıyı bir araya getiren bu konserde, kaval ve çam düdüğü de yer alacak.

Forum Bornova Alışveriş ve Yaşam Merkezi, 10 Şubat Cumartesi günü, "Ihlamurlar Altında" dizisinin sevilen sanatçılarını ağırlayacak. Serdar Oğuz'un kaleme aldığı mektup ve şiirlerden oluşan "Ihlamurlar Altında Söz Vermiş Aşklara" adlı kitabın imza günü, dizi oyuncuları Bülent İnal, Tuğba Büyüküstün ve Sinan Tuzcu'nun katılımıyla gerçekleşecek.

Yaklaşan genel seçimler öncesinde, kadınların siyasete katılım oranlarına dikkati çekmek ve kadınları politikada daha aktif olmaya teşvik etmek amacıyla "Kadınlar Seçilecek, Türkiye Değişecek" konulu forum düzenlenecek.

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği tarafından düzenlenen forum, 12 Şubat Pazartesi günü yapılacak. Konak Belediyesi Alsancak Kültür Merkezindeki etkinlik saat 13.30'da başlayacak.

İzmir, 14 Şubat Sevgililer Gününde, Sezen Aksu'yu ağırlayacak.

İzmir Fuar Atlas Pavyonda verilecek konserde Aksu, eski ve yeni aşk şarkılarından oluşan bir repertuvarla İzmirli hayranlarının karşısında olacak.

a.a
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 11:26:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?