28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

JİTEM'in iç yüzün anlatan 'Katille Buluşma' toplatıldı

Ersin Kalkan’ın yazdığı "Bir Jitem Dosyası: Musa Anter Cinayeti-Katille Buluşma" adlı kitap Diyarbakır 3. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla toplatıldı.

Karar dün kitabı yayınlayan Güncel Yayıncılık yetkililerine tebliğ edildi. Mahkeme, kitapta adı geçen Mehmet Ali Altındağ’ın başvurusu sonucu bu kararı aldığını açıkladı. Kitabın 41. sayfasındaki "Şemdinli’nin Mutkili Ali’si ve Mehmet Ali Altındağ Şifrelerde" başlıklı bölüm ve 200 ila 205’inci sayfalardaki bilgilerle Altındağ’ın kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu ifade edilen tebliğde kitabın satış ve dağıtımının tedbiren durdurulmasına karar verildiği belirtildi.

ŞEMDİNLİ OLAYI

Diyarbakır Söz TV ve gazetesinin sahibi işadamı Mehmet Ali Altındağ’ın adı geçmişte birçok olaya karışmış. En son Şemdinli İddianamesi’nde yer alan ifadeleriyle yeniden gündeme gelmişti.

Gazeteci Ersin Kalkan, 1992’de Diyarbakır’da öldürülen yazar Musa Anter’in kızı Rahşan Yorozlu ile Anter’in katillerinden biri olan Abdulkadir Aygan’ı İsveç’in Borlange kentinde buluşturmuştu. 22 Ocak 2006’da Hürriyet’in Pazar ilavesinde yayınlanan bu buluşma ve söyleşinin haberi daha sonra "Katille Buluşma" adıyla kitaplaştırılmıştı.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 10:29:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?