22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Kadınlar filme doyacak

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivalinde 149 film yer alacak.. 

10. Uluslararası Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nde 34 ülkeden, 137 kadın yönetmenin çektiği belgesel, animasyon, uzun ve kısa metrajlı 149 film yer alacak. Festivalin bu yılki onur ödülü Müjde Ar'a verilecek.

Sheraton Otelde düzenlenen toplantıda, 10-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin tanıtımı yapıldı.

Uçan Süpürge Genel Koordinatörü Halime Güner, yaptığı konuşmada, festivalin amacının kadının emeğini görünür kılmak olduğunu bildirdi.

"Uçan Süpürge Onur Ödülü"nün bu yıl Müjde Ar'a verileceğini bildiren Güner, "Bilge Olgaç Başarı Ödülleri"nin de Samiye Hün, Nevin Akkaya ve Güler Ökten'e layık görüldüğünü belirtti

Festivalin "Bir Ülke" bölümünde bu sene Macaristan sinemasından örnekler sunulacağını belirten Güner, Macaristan sinemasının, kendi özgün dilini ve tarzını yaratmış olan Marta Meszaros ve Judith Elek gibi öncü kadın yönetmenlerin eserlerine yer verileceğini ifade etti.

Güner, festivalde, Hindistan'ın "paralel sinema" olarak adlandırılan bağımsız sinemasının en önemli temsilcilerinden biri olan Aparna Sen'in 4 filminin de gösterileceğini kaydetti.

Macaristan Büyükelçisi Istvan Szabo da festivalin, Macaristan'ı tanıtmak için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini söyledi.

Uçan süpürge Uluslararası kadın Filmleri Festivali Yönetmeni Sevna Akpınar da festivalin "Her Biri Ayrı Renk başlıklı bölümünde bu sene 14 film yer aldığını kaydederek. İran, Rusya, Japonya, Bosna Hersek, Macaristan, Almanya, Belçika, Avusturya, Türkiye, Fransa ve Polonya sinemasından filmlerin sunulacağını bildirdi.

Akpınar, 10 yılın en iyileri bölümünde, festivalin daimi izleyicilerinin de verdiği oylarla, başlangıcından bugüne festivalde gösterilmiş filmler arasından en iyi 10 filmin gösterileceğini kaydetti.

Festivalin Anneler günü için bir sürprizi olduğunu da ifade eden Akpınar, "Bu bölümde annelik üzerine filmler yer alıyor" dedi.

Festivalde ayrıca, "Anneliğin halleri" ve "Bizim Feminizmimize ne oldu" başlıklı iki de panel gerçekleştirilecek.


aa
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2007 Çarşamba 14:06:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?