29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Kanlı Nigar Broadway'den geçti

İlk kez bir Türk tiyatrosu, dünyaca ünlü Broadway'da sahnelendi.

Sadık Şendil'in ünlü eseri Kanlı Nigar'ı, New York'ta sahnelenen ilk Türk tiyatro oyunu oldu. Yönetmenliğini Sönmez Atasoy'un yaptığı oyunda, aralarında kızı Fadik Atasoy'un da bulunduğu 46 kişilik bir ekip görev aldı.

Fadik Atasoy'un Kanlı Nigar'ı canlandırdığı oyun, yaklaşık bin kişi tarafından seyredildi. Perde açılmadan önce Şener Şen, kuliste oyuncuları tebrik ederken, Hülya Koçyiğit de baştan sona oyunu izledi.

New York Sanat Topluluğu tarafından sahneye konulan oyun ayakta alkışlandı. Koçyiğit açıklamasında, "Gerçekten bu akşam muhteşem bir gösteri idi. Hepsini kutluyorum. Bütün oyuncular birbiriden canlıydı. Çok başarılı bir oyun seyrettim. Hepsini yürekten alkışlıyorum" dedi.

Kanlı Nigar'ı canlandıran Fadik Atasoy, muhteşem bir seyirci olduğunu belirterek, "Broadway'de bu ışıkların altında bin 500 kişilik bir salonun hınca hıç dolu olması her oyuncunun herhalde ölmeden önce görmek isteyeceği tek şeydir" diye konuştu.

Sönmez Atasoy ise, "Biz buraya Türkiye'nin bir hazinesini, ortaoyununu getirdik. Ve bunu Broadway'de dünyaya tanıtmak amacımız vardı. Devam edecektir. Biz bu zenginlik ile geldik. Eğer karşılığını gördüysek Türkiye'nin bu zenginliğinden dolayıdır" ifadesini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 10:06:03
Güncelleme :12 Haziran 2008 Perşembe 10:11:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?