22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Karadeniz'de kültür -sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Git Gel Dolap" adlı oyunu sahnelemeye devam ediyor.

Harold Pinter'in yazdığı, Ergun Sav'ın Türkçeye çevirdiği, Akif Yeşilkaya'nın yönettiği oyunda, Barış Bağcı ve Tansel Öngel rol alıyor. Oyun, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri tiyatroseverlerin beğenisine sunuluyor. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hamdi Ünal'ın "Özgün El Halıları Sergisi" sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.
Samsun Sanat Tiyatrosu, Uğur Mumcu'nun yazılarından yola çıkarak sahneye koyduğu "Bugün Ne Yazsam" adlı oyunu 12-13 Şubatta Gazi Sahnesi'nde sahneleyecek. Işık Kansu'nun senaryosunu yazdığı, Yaşar Gündem'in yönettiği oyunda kalabalık bir kadro rol alıyor.

Samsun Seyir Tiyatrosu, "Eyvah Sokakta Kaldık" adlı 2 perdelik komediyle yine aynı mekanda tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Her hafta perşembe ve cuma günleri sahnelenen oyunda kredi kartlarından kültürel erozyona, ev sahibi-kiracı ilişkilerinden kadın-erkek ilişkilerine kadar güncel olaylar konu ediliyor.

Devlet Klasik Türk Müziği Korosu'nun konseri yarın akşam Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) büyük salonda dinlenebilecek.

Gazi Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ise 10 Şubat Cumartesi günü büyük salonda konser verecek.

Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Ana Sanat Dalı öğrencilerinin çalışmalarından oluşan karma resim sergisi,Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde 13 Şubatta açılacak. Sergi, 20 Şubat Salı gününe kadar gezilebilecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nün sahneye koyduğu "Gülen Torba" adlı çocuk oyunu, Değişim Sahnesi'nde pazar günleri saat 14.00'te minik seyircilerle buluşuyor.

Ekip, Muzaffer İzgü'nün yazdığı "Lütfen Kızımla Evlenir Misin" adlı oyunu ise her çarşamba sahneliyor.

Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT), yaklaşık 30 kişinin rol aldığı "Kızılırmak Kara Koyun" adlı müzikali her salı ve cuma akşamı sahneliyor.

AA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2007 Perşembe 12:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?