22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Karadeniz'de kültür-sanat

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT), "Git Gel Dolap" adlı oyunu yeniden sahnelemeye başlıyor.

Harold Pinter'in yazdığı, Ergun Sav'ın Türkçeye çevirdiği ve Akif Yeşilkaya'nın yönettiği oyunda, Barış Bağcı ve Tansel Öngel rol alıyor.
Dekoru Sertel Çetiner, kostümleri Hakan Dündar, ışığı Yüksel Aymaz ve müzikleri Can Atilla'ya ait "absürt" tarzdaki tiyatro eserinde, iki kiralık katil konu ediliyor. Oyun, bu akşamdan itibaren iki hafta süreyle perşembe- pazar günleri tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde Turkuaz Sanatevi'ne ait resim sergisi yarın sona erecek. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Semih Baylan'ın fotoğraf sergisi yarın sona eriyor. Aynı galeride Marmara Üniversitesi (MÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamdi Ünal'ın, "Özgün El Halıları Sergisi" açılacak.


Samsun


Gazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu 3 Şubat Cumartesi akşamı Atatürk Kültür Merkezi'nde vereceği konserle sevilen türküleri seslendirecek. Samsun'da bu hafta düzenlenecek kültür-sanat etkinlikleri şöyle olacak:


GAZİ SAHNESİ: Düşevi Oyuncuları Aziz Nesin'in yazdığı Cem Kaynar'ın sahneye koyduğu "Namuslu, namussuz" adlı oyunu salı günleri sahneleniyor.

Özgür Bayazıtoğlu, Cem Kaynar, Ceyhun Ardal, Mustafa Tacar, Adil Türkoğlu ve Olgun Aydın'ın rol aldığı oyunda bir cezaevindeki 6 mahkum arasında geçen olaylar konu ediliyor. Oyunun dekor ve ışık tasarımı ise Ersoy Çelikpazu'ya ait.

Bu sezon "Eyvah Sokakta Kaldık" adlı oyunla perdelerini açan Samsun Seyir Tiyatrosu, perşembe ve cuma günleri tiyatroseverlerle buluşmaya devam ediyor.

Kadın-erkek ilişkilerinden, ev sahibi-kiracı ilişkilerine, kredi kartlarından kültürel erozyona kadar güncel olaylardan derlenen 2 perdelik komediyi Öner Yıldırım yönetiyor.

Pınar Sel, Öner Yıldırım, Uğur Kavram, Ebru Müjde, Yasin Korkmaz ve Uğur Taşkın'ın rol aldığı oyunun dekoru Adem Kurukaya, müzikleri ise Uğur Taşkın ve İlkadım Ajansa ait.

Işıkta Yasin Aylıkçı'nın yer aldığı oyunun sanat danışmanı ise Mehmet Çömez.


DEĞİŞİM SAHNESİ: Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nün sahneye koyduğu "Gülen Torba" adlı çocuk oyunu pazar günleri saat 14.00'te minik seyircilerle buluşuyor.

Ziya Demirel'in yazdığı, Saliha Çandar'ın yönettiği oyunda okuma-yazmanın insana neler kazandırabileceği, kötülüklerin cezasız kalmayacağı gibi öğretici konular işleniyor.

Işık ve efektleri Ali Yavuz'a ait oyunda, 16 kişilik bir kadro rol alıyor.

Ekip, Muzaffer İzgü'nün yazdığı "Lütfen Kızımla Evlenir misin" adlı oyunu ise her çarşamba sahneliyor.

Saliha Çandar'ın yönettiği oyunda Feride Canşı, Esra Dedeoğlu, Ali Yavuz, Hicabi Aktaş ve Samet Talayman rol alıyor.


ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ: Gazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu 3 Şubat Cumartesi akşamı büyük salonda saat 20.00'de konser verecek.

Konserde TRT ses sanatçılarının yanı sıra Gazi Belediyesi Halk Dansları Topluluğu da sahne alacak.


ABS SANAT TİYATROSU KÜÇÜK SAHNE: ABS Sanat Tiyatrosu "Deprem Kuşağı" adlı çocuk oyununu her salı sahnelemeye devam ediyor.

Gülten Karlı'nın yazdığı Altan Yücebaş'ın yönettiği oyunda Tuba Yücebaş, Onur Yücebaş, Altan Yücebaş ve Yasin Genç rol alıyor.

Deprem anında çocukların nasıl davranması gerektiğinin anlatıldığı oyun Ahmet Mete Işıkara'nın çizgi film görüntüleriyle de destekleniyor.

-ALBA SANAT GALERİSİ: Ressam Hilmi Özbay'ın çeşitli yağlı boya çalışmalarından oluşan 46. resim sergisi devam ediyor. Yaklaşık 50 resmin yer aldığı sergi 15 Şubata kadar gezilebilir.


Ordu


Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT) yaklaşık 30 kişinin rol aldığı "Kızılırmak Kara Koyun" adlı müzikali her salı ve cuma akşamı sahneliyor.

Tuncer Cücenoğlu'nun yazdığı müzikali OBKT Genel Sanat Yönetmeni Ali Kemal Tandoğan sahneye taşımış.

Zengin ağanın kızına aşık olan çobanın hikayesinin anlatıldığı oyunda 30 kadar kişi rol alıyor.
AA
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2007 Perşembe 13:02:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?