16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Karadeniz'de kültür sanat

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu, Necati Cumalı'nın "Derya Gülü" adlı eserini her çarşamba sahneliyor.

Samsun'da bu hafta gerçekleştirilecek kültür-sanat etkinlikleri şöyle olacak:


GAZİ SAHNESİ: Gazeteci yazar Hakan Dilek, tek kişilik gösterisi "Ne Gülüyorsun, Anlatılan Senin Hikayen"i 7 Nisan Cumartesi günü sahneleyecek.


ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ: Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 162. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Tiyatro Topluluğu, 9 Nisan Pazartesi günü Nuri Güngör'ün yazdığı "1212 Gün" adlı oyunu sahneleyecek. Oyun, 10 Nisan Salı gününe kadar iki seans olarak sahnelenecek.


BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ: Samsun Fotoğraf Sanatı Derneğinin fotoğraf sergisi 6 Nisana kadar görülebilir.


DEĞİŞİM SAHNESİ: Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu, Necati Cumalı'nın "Derya Gülü" adlı eserini her çarşamba sahneliyor.

Yaşlı balıkçı ve genç karısı ile genç bir balıkçının arasında geçen olayların konu edindiği oyunu Saliha Çandar yönetiyor. Oyunda Onur Çalık, Duygu Emen ve Ali Yavuz rol alıyor.


Ordu


Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, bu sezon ikinci oyun olarak Muzaffer İzgü'nün "Anadolar" adlı oyununu sahneye koydu.

Yaklaşık 20 kişinin rol aldığı 2 perdelik müzikal komedinin yönetmeni İsa Küçük. Müzikleri Zafer Bozdağ'a, ışığı Murat Türkmen'e, dekoru ise Mehmet Hartamacı'ya ait oyun, her salı ve cuma akşamı seyirciyle buluşuyor.

Oyunda, kendi kültüründen uzaklaşan bir ülkede yaşanan yolsuzluklar ve çarpıklıklar komik bir dille ele alınıyor.


Trabzon


Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) "Ocak" adlı oyunu yeniden sahneleyeme başlıyor.

Turgut Özakman'ın yazdığı, Ensar Kılıç'ın yönettiği, dekoru Sertel Çetiner, kostümleri Özge Şenol, ışığı Burhanettin Yazar'a ait oyunda Dilek Güven, Ufuk Şener,Fatih Dokgöz, Ozan Karaahmet, Duygu Dokgöz, Aslı Artuk ve Birkan Görgün rol alıyor.

Oyunda 4 çocuk, anne, baba ve büyükanneden oluşan bir emekçi ailesinde yokluğun, yoksulluğun baskısının yol açtığı çatışmalar sergileniyor.

Oyun, TDT Atapark Haluk Ongan Sahnesinde 5-7 Nisanda sahnelenecek.

TDT, ayrıca, Rüveyda Sinanoğlu'nun yazdığı, Kadri Özcan'ın yönettiği "Gül Prenses" adlı çocuk oyununu, 8, 10 ve 11 Nisanda minik izleyicilerin beğenisine sunacak.

Trabzon Sanat Tiyatrosu ise Ermeni asıllı yazar Hagop Baronyan'ın 1887 yılında yazdığı, Ermeni yönetmen Hrant Hakobyan'ın yönettiği "Bağdasar Kardeş" adlı oyunu 9 ve 12 Nisanda Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde sahneye koyacak.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, Üçüncü Göz Sanat Evi'nden Aşan Cora, Meral Gedik ve Gülseren Erduran'a ait resim sergisi 14 Nisana kadar gezilebilir.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezi'nde Kadir Şişkinoğlu'na ait atölye sergisi yarın sona eriyor. Aynı galeride Özel Candan Koleji'ne ait resim sergisi 9-12 Nisanda ziyarete açılacak.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde İran Konsolosluğuna ait "Horasan El Sanatları ve Resim Sergisi" 12 Nisana kadar gezilebilir.

Trabzon Mimarlar Odasında, kadına uygulanan şiddete karşı "Kadınlar İçin Kadınlar Tarafından" projesi fotoğraf sergisi, 7 Nisan Cumartesi günü açılacak.


Zonguldak


Zonguldak ve Bartın belediyelerinin Türk sanat müziği toplulukları, 7 Nisanda, sanatçı Emre Aydın 16 Nisanda Atatürk Kültür Merkezi'nde konser verecek.

Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV) kadına karşı uygulanan şiddete karşı, "Kadınlar İçin, Kadınlar Tarafından" projesi fotoğraf sergisi açacak.

Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde 8 Nisanda açılacak sergi, bir hafta gezilebilecek.

ZOKEV tarafından 14 Nisanda makine objektifleri, filtreler, kompozisyon, fotoğraf dili, kompozisyon, fotoğraf tarihinden kesitler, ışık, flaş, çekim teknikleri, dijital fotoğrafçılık konularının anlatılacağı seminer düzenlenecek.


aa
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 11:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?