22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Karadeniz'de kültür-sanat

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Samsun'da bu hafta gerçekleştirilecek kültür-sanat etkinlikleri şöyle:


ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ: 12 Mayıs akşamı Samsun Sanatçılar Derneğinin Türk sanat müziği konseri var.

13 Mayısta Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi gösteri sunacak.

14 Mayısta İlkadım Belediyesi Türk halk müziği çocuk korosu konser verecek.

16 Mayısta klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici, Büyük Salon'daki konserinde Samsunlularla birlikte olacak.

18 Mayısta İstanbul Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğünce düzenlenen etkinlikte "Folklorama" adlı opera ve bale gösterisi var.

SEVGİ PARK: Genelkurmay Başkanlığı Türkiye Armoni Yıldızları Konseri, 18 Mayısta saat 20.00'de verilecek.

İL KÜLTÜR MÜDÜRLÜĞÜ BAHÇESİ: Yerel Tarih Grubu tarafından hazırlanan "Ailemin Tarihi, Yurdumun Tarihi" konulu fotoğraf sergisi 12 Mayısta açılacak.

SANAT SOKAĞI: Samsun Kız Yetiştirme Yurdu ve Yaşar Doğu Yetiştirme Yurdu tarafından düzenlenen ahşap boyama, süs ve takı çalışmalarından oluşan sergi 15 Mayıstan itibaren gezilebilir.

ZİRAAT BANKASI SERGİ SALONU:

"Cumhuriyet ve Demir Yolları" konulu resim sergisi 16-19 Mayıs tarihlerinde izlenebilir.

OMÜ ATAKUM YERLEŞKESİ: 16 Mayıs saat 19.00'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından düzenlenen koro ve orkestra konseri dinlenebilir.

DEĞİŞİM SAHNESİ: Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu, "Derya Gülü" adlı eserini 14 ve 15 Mayısta sahneleyecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Topluluğu, 13 Mayısta "Gülen Torba" adlı çocuk oyununu, 16-17 Mayısta ise "Lütfen Kızımla Evlenir Misin" oyununu sahneleyecek.

Ekip, Turgut Özakman'ın "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı eserini ise 13 Mayısta sahneleyecek.


Ordu


Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBKT), bu sezon ikinci oyun olarak Muzaffer İzgü'nün "Anadolar" adlı oyununu sahneye koydu.

Cervantes'in ünlü eseri "Don Kişot" ise her salı ve cuma çocuklar için sahneleniyor.


Trabzon


Trabzon'da "8. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali" devam ediyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosunca geleneksel olarak düzenlenen festival kapsamında Romanya "Ivan Turbınca" adlı oyunu bu akşam, Gürcistan "Çocukların Gözüyle Dünya" adlı oyunu yarın, Romanya "6 Numaralı Koğuş" adlı oyunu 12 Mayısta, Moldova "Müfettiş" adlı oyunu 13 Mayısta, Çin Halk Cumhuriyeti "Köpeğin Yüzü" adlı oyunu 14 Mayısta, Slovenya "Medea Material" adlı oyunu 15 Mayısta sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde, Kültür ve Turizm Müdürlüğünce düzenlenen "Hıdırellez" konulu resim yarışmasına katılan ilköğretim öğrencilerinin çalışmaları, hafta sonuna kadar sergilenecek.

Mahmut Goloğlu Kültür Merkezinde Ata Koleji öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı resim sergisi, cuma gününe kadar gezilebilecek. Aynı salonda Foto Forum tarafından organize edilen "Yaşlılık" konulu fotoğraf sergisi, 14 Mayıs Pazartesi günü açılacak.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinde Aysun Birlik'e ait "Ebru" sergisi 14 Mayıs Pazartesi günü sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

AA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2007 Perşembe 11:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?