16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

KargART seminerleri

Pamuk tarlalarındaki hüzünlü çığlık” klişesinden uzaklara koşar adım kaçarak; tarihçeli, eğlenceli ve CD dinletili bir blues semineri…


KargART Seminerleri

Müzik

“Blues ve...”
Eğitmen: Sarp Keskiner
Tarihler: 24/25 Ekim 2007
Saat:19:00-21:00
*Minimum 8 kişilik katılım gerekmektedir.
*Ücret:30 YTL. (Tek gün için) Rezervasyon yaptırmanız rica olunur.

Pamuk tarlalarındaki hüzünlü çığlık” klişesinden uzaklara koşar adım kaçarak; tarihçeli, eğlenceli ve CD dinletili bir blues semineri…

1. gün 19:00 – 21:00
Blues ve Afrika. Blues ve 30’lar. Blues ve kuzeye göç. Blues ve cereyan. Blues ve endüstri . Blues ve yöresel tavırlar

2. gün 19:00 – 21:00
Blues ve persona. Blues ve taklitçilik. Blues ve beyaz. Blues ve kompozisyon. Blues ve anektodlar. Blues ve son otuz yıl.

Semineri, mecmuamızdaki ateşli yazılarından da tanıyabileceğiniz Sarp Keskiner verecek. Keskiner’in seçkisiyle hazırlanacak “Blues in Turkey” CD’si de seminerin hediyesi.
Sarp Keskiner’in becerebildiğimizce kısa biografisi ise şöyle: İstanbul Blues Kumpanyası, Tuzlu Nehir Beşlisi, Mama & Friends, Mardi Gras, Kır Üçlüsü ve Moe Joe blues gruplarını kurucu üyesi, aynı zamanda birçoğunun prodüktörüdür. Kırıka ve Saska isimli projelerde de kurucu üye ve yine prodüktörlük yapmıştır. Pek çok festival, konser ve turne organizasyonu yanında radyo programcılığı, müzik direktörlüğü, tiyatro ve film müzikleri, başta Express, Roll ve Home & Technology dergileri olmak üzere pek çok yayında müzik yazarlığı ve Rec dergisinde yayın yönetmenliği diğer uğraşları arasında birikedurmuştur. Halen kurucu ortağı olduğu Soundwork şirketiyle ses tasarımı, festival ve konser organizasyonu, media music ve albüm prodüktörlüğü alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir

Karga Konserleri

“Ways”
Karga 11. yıldönümü konseri
26 Ekim, Saat: 20:30
Konser ücretsizdir.

Ekim ayındaki ilk konserimiz Şenol Küçükyıldırım, Şevket Akıncı ve Ömer Can Uygan’dan kurulu Ways olacak. Mayıs ayında konuk ettiğimiz Ways’in performansı akıllarımızdan çıkmıyor. Emprovize müzikle, yazılı parçaları iç içe sokarak keşfedilmemiş olanın izini süren grup, doğaçlama çalışmalar yapmayı günümüz müziği için önemli bir estetik form olarak kabul ediyor. Keşifleri, maceraları seven üçlünün performansını kaçırmayın deriz.



Film Gösterimleri:

“Kabuk”, 2007, 100’
28 Ekim Pazar, Saat: 21:00
*Film gösterimleri ücretsizdir.

Senaryo / Yönetim : Uygar Asan
Oyuncular: Sezgin Cengiz, Ayşe Bayramoğlu, Tolga İskit, Barış Atay Mengüllüoğlu, Emre Saka, Tolga Yeter, Dilan Şahin

Türkiye’ nin, dijital çekilip dijital gösterime giren ilk uzun video sinema örneği olan “ Kış Bahçesi ” nden sonra, “Kabuk” yönetmen Uygar Asan’ ın ikinci uzun video sinemasıdır.

“Kabuk”un özü şudur: kabuğunda yaşamak dediğimiz zaman anlatmaya çalıştığımız şey tam olarak nedir ; neden kolayca kırılamaz ?

Bu video sinema, ‘kabuğunda yaşamak’ sorununu mercek altına alırken iktidar baba,yabancılaşma gibi kavramlara da uğrayan ve durumun sadece kişisel bir açmazdan kaynaklı olup olmadığının sorusunu da soran bir yapı kurmaktadır.

barbuni
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 14:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?