19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Kartal Yeteneklerini arıyor

Kartal’da eğitime ve sanata verdiği önemi her fırsatta dile getiren ve bu yönde yapılan tüm çalışmalara öncülük ederek destek veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’ı Anadolu Yakası’nın sanat merkezi yapmaya niyetli. Kartal’da yapılan sosyal ve kültürel etkinliklerle çocukları ve gençleri buluşturan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte külterel olanakların da artacağını belirtti.


Bu kapsamda Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Okulu 2013-2014 eğitim dönemi için ön kayıtlar başladı. Geçtiğimiz yıl 187 kişinin başvurduğu, özel yetenek sınavıyla 30 öğrencinin kabul edildiği Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Okulu ön kayıtları, 26 Ekim’e kadar devam edecek. Ön kayıtlarını yaptıran oyuncu adayları, 26 Ekim 2013 Cumartesi günü saat 13.00’de Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek özel yetenek sınavını geçtikleri takdirde ücretsiz ve iki yıl sürecek kapsamlı bir drama ve oyunculuk eğitimi almaya hak kazanacak. Oyuncu adayları, sınavda hazırladıkları bir komedi ya da dram parçasını jürinin önünde sergileyerek ter dökecek. Ön kayıtlar ve yetenek sınavı ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen adaylar Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’ni ( 0216 3533778 ) arayabilirler.
 

Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Okulu’nda eğitim her sene Ekim ayında başlayıp Haziran ayında sona eriyor. Belediye Tiyatrosu’nda ilk yıl “Farkındalık”, ikinci yıl ise “Farkındalıkları Kullanma” eğitimi veriliyor. Kartal Belediye Tiyatrosu hocası Erdal Yıldırım’ın verdiği oyunculuk eğitiminde; “Diksiyon”, “Beden Dili”, “Sahne Bilgisi”, “Geleneksel Türk Tiyatrosu”, “Tiyatro Tarihi”, “Rol Alıştırmaları” ve “Dramaturji” dersleri okutuluyor.
Bugüne dek 666 öğrenciye tiyatro- oyunculuk eğitimi veren, birçok öğrencisinin Güzel Sanatlar Fakültesi ve konservatuarları kazanarak eğitimlerine devam etmelerini sağlayan Kartal Belediye Tiyatrosu Drama ve Oyunculuk Okulu, birçok öğrencisine profesyonel olarak kendi grubunda, farklı topluluklarda, TV dizilerinde, sinema ve reklam filmlerinde oyuncu veya yönetmen olmanın da yolunu açtı.


Birçok il ve ilçede turneler düzenleyen Kartal Belediye Tiyatrosu, İstanbul Şehir Tiyatroları’nın düzenlediği Tiyatro festivallerine de katıldı. Kartal Belediye Tiyatrosu, bugüne dek “Oidipus”, “Rumuz Goncagül”, “Kanlı Nigar”, “Midas’ın Kulakları”, “Hamlet”, “Fareler ve Deliler”, “Kadınlık Bizde Kalsın” ve “Sezuanın İyi İnsanı” gibi birçok oyunu başarıyla sahneleyerek tiyatro izleyicisinden alkış aldı.

Yayın Tarihi : 15 Eylül 2013 Pazar 23:48:50
Güncelleme :16 Eylül 2013 Pazartesi 00:00:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?