26
Nisan
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Kemikleri istenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, Batı Akdeniz’de bir Likya Uygarlığı Müzesi kurma düşüncelerinin olduğunu belirterek, “Müzeye ilk isteyeceğimiz Noel Baba’nın kemikleridir” dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Batı Akdeniz’de bir Likya Uygarlığı Müzesi kurma düşüncelerinin olduğunu belirterek, “Biz o şehirde bir müze yapıyorsak, tabii o müzeye ilk isteyeceğimiz Noel Baba’nın kemikleridir” dedi.

Günay, Batı Akdeniz’de bir Likya Uygarlığı Müzesi yapma düşüncelerinin olduğunu söyledi. Burada Roma döneminden kalma bir binanın bulunduğunu anlatan Günay, şöyle konuştu:

“Dünyada az sayıda olabilecek bir tarihi binada müze yapma konusunda elimizde bir fırsatımız var. Bin metreden büyük bir çapta, aşağı yukarı 2 bin yıllık bir yapı ayakta. Bu bina, çatısı hariç ayaktadır. Orada bir Likya Uygarlığı Müzesi yapmayı düşünüyoruz. Müzeyi yaparken tabii o topraklarda yaşamış önemli kişilerle ya da önemli olaylarla ilgili bilgileri, belgeleri toplamamız gerekiyor.

‘Noel Baba’ diye bildiğimiz ‘Santa Clause’ ya da ‘Aya Nikola’ diye değişik dinlerin isimlendirdiği ünlü kişi de Patara’da doğmuş ve Demre’de yaşamış bir insandır. Onun kemikleri de korsanlar tarafından binli yıllarda alınıp İtalya’nın bir kasabasına, Bari’ye götürülmüş. Tabii onun da yerinde sergilenmesi lazım.”
Müze kurma düşüncesi üzerindeki çalışmaların devam ettiğini dile getiren Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Biz o şehirde bir müze yapıyorsak tabii o müzeye ilk isteyeceğimiz Noel Baba’nın kemikleridir” dedi. Günay, “Bu konuda bilim adamlarıyla oturup çalışmamız gerekiyor. Henüz bir takvim yok. Müze biraz şekillensin, yani sergileneceği yeri ayağa kaldıralım, ondan sonra, ‘Bunun burada sergilenmesi lazım, kaçırıldığı korsan ilinde değil’ diye bir talebimiz herhalde olacaktır” diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2010 Cuma 17:43:46
Güncelleme :1 Ocak 2010 Cuma 20:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?