16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Kenan Işık'tan şiir ziyafeti

Ünlü tiyatro sanatçısı Kenan Işık, "Tasavvuf Denizinden Söz İncileri" adlı şiir dinletisiyle Balıkesirliler'le buluştu.


UNESCO tarafından 2007 yılının 'Uluslararası Mevlana Yılı' ilan edilmesi dolayısıyla Balıkesir Belediyesi tarafından özel bir program düzenlendi. Ünlü tiyatro sanatçısı ve TV programcısı Kenan Işık'ın katılımıyla gerçekleştirilen şiir dinletisinde; Yunus Emre'den Mevlana'ya, Eşrefoğlu Rumi'den Neşati'ye ve Kadı Burhaneddin'den, Nesimi, Pir Sultan Abdal, Fuzuli ve Şeyh Galib'e kadar Türk tasavvuf aleminin önde gelen gönül sultanlarının aşk şiirleri seslendirildi.


Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezi'nde, ney ve klavye eşliğindeki tasavvuf müziğiyle gerçekleştirilen şiir dinletisinde, ünlü film yönetmeni Osman Sınav'ın, Mevlana'nın hayatını, sualtı kamerasıyla çektiği ebru yapımı görüntüleriyle anlattığı kısa film görüntüleri, fon olarak kullanıldı. Kenan Işık; şiirlerini meram, aşk, ayrılık, gönül, aşkın halleri, ateş gibi konular altında sundu. Neyli, Beylikçi İzzet, Fuzuli ve Şeyh galip gibi ünlü mutasavvıf ve şairlerin dizelerini de seslendiren Kenan Işık;
programının sonunda Yahya Kemal, Ahmet Kutsi Tecer, Ahmet Haşim, Sezai Karakoç, İsmet Özel ve Cahit Zarifoğlu gibi günümüz şairlerinden de örnekler sundu. Salonu dolduran yüzlerce kişi, yaklaşık 1.5 saatlik programı beğeniyle izledi.

İha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 05:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?