22
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Kenter'de yeni yıl kampanyası

45. yaşını dolduran Kent Oyuncuları, “üç oyuna bir bilet”, “iki oyun birden” ve “ne ödeyebilirsen” kampanyalarıyla yeni yılda isteyen herkese tiyatro izleme olanağı sağlıyor.

Kenter Tiyatrosu, 2008 yılında kapılarını üç yeni oyunla, izlemek isteyen herkese açıyor. 45. yılını tamamlayan Kent Oyuncuları, ocakta sergilemeye başlayacağı “39 Basamak”, “Kuyruk” ve “Açık Denizde” adlı yeni oyunları için özel kampanyalar düzenliyor. 

Bu üç oyunun bilet satışı birlikte yapılıyor. Hepsine birden 30 YTL veren izleyiciler oyunları 25’er YTL yerine sinema biletinden bile ucuza gelen 10’ar YTL’ye izleyebilecek. “Kuyruk” ve “Açık Deniz” arka arkaya iki seans halinde sahneye konacak. Böylece izleyici aldığı üç biletten ikisini aynı gün kullanabilecek. 

Kenter Tiyatrosu’nun en ilginç kampanyası ise ayda bir gün “Kuyruk” ve “Açık Denizde”nin izleyicinin ödeyebileceği herhangi bir ücretle seyredilebilecek olması. Belirlenen günde tiyatroya gidenler ne kadar ödeyebilirlerse o kadar ücret karşılığı bu iki oyunu birden izleme fırsatını yakalayacak. 

John Buchan’ın romanından Patrick Barlow’un uyarladığı “39 Basamak” 

(39 Steps) ilginç bir casusluk öyküsü anlatır. Mehmet Birkiye’nin yönettiği oyunda Hakan Gerçek, Bülent Şakrak, Demet Evgar ve Okan Yalabık rol alıyor. 

“Kuyruk”, Broadway dışında 33 yıldır sahneleniyor. Ne için olduğu belirsiz bir kuyrukta bekleyen 5 kişi hakkındaki oyunu sahneye Engin Hepileri koydu; oynayanlar Erdem Akakçe, Ece Erişti, Ushan Çakır, Ferdi Alver ve Erkan Avcı.
Polonyalı Slawomir Mrozek’in “Açık Denizde”si ise bir salın üzerinde sağ kalmaya çalışan üç kişiden hangisinin diğer ikisi için feda edileceğinin bürokratik yöntemlerle tartışıldığı tek perdelik bir komedi. Birkiye, yönettiği oyunda Engin Hepileri ve Bülent Şakrak ile birlikte sahneyi paylaşıyor. (0212) 246 35 89

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 15:02:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?