20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Kepez'de barış rüzgarı esti

Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM) in düzenlediği Sırp, Hırvat ve Boşnak çocuklardan oluşan 110 kişilik Fatih Sultan Mehmet Korosu, Kepez Belediyespor Salonu’nda muhteşem bir konser verdi.

Kepez’de, dostluk, kardeşlik ve barış rüzgarı esti. AKDİM’in düzenlediği Sırp, Hırvat ve Boşnak çocuklardan oluşan 110 kişilik Fatih Sultan Mehmet Korosu, Kepez Belediyespor Salonu’nda muhteşem bir konser verdi. Dostluk ve barış konserini, 5 bine yakın Antalyalı izledi. Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner de eşi Mümine Öner ile birlikte konseri izledi.

Barışın, sevginin ve dostluğun buluştuğu koronun konseri, dinleyenleri hem ağlattı hem de coşturdu. Sırp, Hırvat ve Boşnak çocukların kardeşlikte, barışta buluştuğu konserde Mehmet Bayraktarovij şefliğinde marşlar ve ilahiler Boşnakça seslendirildi.

Bayraktarovij’in, “Fatih Sultan Mehmet, fethettiği Bosna Hersek’e ordusuyla birlikte girerken söylediği ilahiyi yüzyıllarca koruduk, sakladık. Şimdi bu ilahiyi size vermeye geldik” sözlerinin ardından okunan ilahi, binlerce izleyenden büyük alkış aldı.

Bosna Hersekli Emina'nın okuduğu ilahiler ve Bosna şehitleri için yazılan ağıtı Türkçe okuyan Bünyamin, konseri izleyenleri hüzünlendirdi. Bünyamin, okuduğu şiirinin ardından Türk bayrağını açarak, Türk-Boşnak kardeşliğini sergiledi.

Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, muhteşem bir konser veren Fatih Sultan Mehmet Korosu üyelerine, Şef Mehmet Bayraktarovij’e, koruya Antalya’ya davet eden AKDİM Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Çiğdem’e teşekkür etti.

Kepez Belediyespor Salonu’nda, sevginin, barışın ve kardeşliğin buluştuğunun altını çizen Öner, “Dünyanın neresinde sevgi, kardeşlik, barış varsa, dünyanın neresinde sevgi çiçekleri açıyorsa orada nefretin, şiddetin, kanın bittiğine şahit olduk.” dedi. Başkan Erdal Öner, konserin düzenlenmesine destek veren Antalya Turizm ve Kültür Müdürü İbrahim Acar’a ve Fatih Sultan Mehmet Korosu Şefi Mehmet Bayraktarovij’e teşekkür plaketi verdi. AKDİM Başkanı Erdoğan Çiğdem de, konserin düzenlenmesine katkılarından dolayı Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner’e, teşekkür plaketi takdim etti.

Şef Bayraktarovij de, Bosna Hersek’e davet ettiği Öner’e, ülkesinin çok soğuk olduğu gerekçesiyle eldiven armağan etti. Binlerce insanın hayatını kaybettiği Bosna'nın savaş zamanında en çok yardımı ve yakınlığı Türkiye'den gördüğünü anlayan şef Bayraktarovij, "Türkiye bizim annemiz, biz onun çocuklarıyız. Bosna'ya Müslümanlığı Fatih Sultan Mehmet getirdi. Biz de ilahilerimizle onun adını duyuracağız. Fatih Sultan gibi gönülleri fethedeceğiz" dedi.

Konser, koronun ayakta alkışlanmasıyla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 13:58:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?