26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Klasik okumanın en kolay yolu

Klasik okumayanın bahanesi kalmadı

William Shakespeare’in başyapıtlarından ‘Machbeth’in Jon Haward imzalı çizgi romanı 10 liradan satılıyor.

NTV Yayınları, edebiyat klasiklerinin çizgi roman versiyonlarını içeren yeni bir seriye başladı. Serinin ilk çizgi romanı 'Macbeth'i çeviren Sevin Okyay 'Heyecanlıyım, çünkü klasikler çok sayıda insana ulaşacak' diyor

 “Klasiklerin en kötü kaderi okunmadan bilinmeleridir.” NTV Yayınları, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun sözünü ettiği ‘kötü kaderi’ ortadan kaldırmak için, dünya edebiyatının klasiklerini modern çizgilerle birleştiren yepyeni bir seriye başlıyor. ‘Çizgi Roman Dünya Klasikleri’ dizisinde Shakespeare’den Dostoyevski’ye Dickens’dan Kafka’ya Tolstoy’dan Hugo’ya büyük yazarların ‘klasik’ eserleri ünlü çizerlerin elinden okura sunuluyor.
Edebiyat başyapıtlarını şimdiye dek okumayan, hep erteleyenlere olduğu kadar okuyanlara da yeni bir kapı aralayan ‘Çizgi Roman Dünya Klasikleri’ serisi genç, yetişkin her yaptan okura hitap edecek şekilde tasarlandı. Her ay iki edebiyat klasiğinin okurla buluşacağı serinin bazı çizgi romanlarının arkasında dünyaca ünlü yazarlarla, yarattıkları kahramanlarla ilgili çok özel ve şu ana kadar pek bilinmeyen bilgiler de yer alacak.

Serinin ilk çizgi romanı dünyada en çok okunan yazarların başında gelen William Shakespeare’in ‘Macbeth’i oldu. 1606 yılında Danimarka Kralı’nın, Kral I. James’e yaptığı krallar katındaki ziyaretin şerefine yazıldığı sanılan ‘Macbeth’i Radikal yazarlarından Sevin Okyay Türkçeye çevirdi. Okyay, başta ‘Harry Potter’ serisi olmak üzere bugüne kadar sayısız çeviriye imza atmasına karşın “Çok heyecanlıyım” diyor ve ekliyor: “Çünkü bu seri sayesinde klasiklerin çok sayıda insana ulaşacağını düşünüyorum. Üstelik yaş söz konusu olmaksınız herkese. Bence hiç okumamış olanlar kadar okuyanlar da ilgi gösterecek. Çünkü çok iyi çizgileri var. ‘Macbeth’i Jon Haward çizdi. Haward’ın oyunun ruhunu çok iyi kavradığını ve çok iyi çizdiğini söyleyebilirim rahatlıkla. Zaten tüm seride genelde çok iyi çizerler var.”

Artık klasikleri okumayanların hiçbir bahanesi kalmadı. Zira ‘Çizgi Roman Dünya Klasikleri’nin bir özelliği de normal kitap fiyatlarına göre ucuz olması. ‘Macbeth’, kitapçılarda 10 TL’ye satılıyor. Ayrıca internet yoluyla www.ntvyayinlari.com adresinden ve 0212 630 17 00 numaralı çağrı merkezinden indirimli edinilebiliyor.

 

 

 

Radikal
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 18:58:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?