20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Kocatepe’de B. Taarruz konseri

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası, üniversitenin kuruluşunun 50. yılı kutlamaları kapsamında özel bir konser turnesine çıkıyor. 80 kişilik orkestra, 16-30 Ağustos arasında Eskişehir’in bazı ilçelerinde, Kütahya Aizanoi Zeus Tapınağı’nda, Afyonkarahisar Kocatepe’de ve tarihi bir kilisede konser verecek.

Orkestranın ilk konseri 16 Ağustosta Frigya uygarlığına ev sahipliği yapan Han ilçesinde gerçekleştirilecek. Anadolu Üniversitesi’nce ilçedeki yeraltı şehrinde yürütülen çalışmalara ve ortaya çıkarılan kültürel mirasa dikkat çekilecek. Konserde 80 kişilik orkestrayı şef Burak Tüzün yönetecek. AÜ Devlet Konservatuvarı Çoksesli Korosu’nun şefliğini ise Gülsevin Doğanay yapacak.

Programda Turgay Erdener’in "Turkuvaz Şarkıları," Muammer Sun’un Kurtuluş ve Cumhuriyet filmleri için yazdığı eserlerden bölümler yer alıyor. Solist soprano Hülya Kazan. Konserde, Nutuk’tan seçilmiş bölümleri AÜ öğretim üyesi Erol İpekli seslendirecek.

18 Ağustos’ta Seyitgazi’nin Doğançayır beldesinde, 20 Ağustos’ta 127 yıllık Sivrihisar Kilisesi’nde, 22 Ağustos’ta İnönü ilçe merkezinde verilecek konserlerden sonra orkestra 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz’un yıldönümü törenleri için Afyonkarahisar’a gidecek. 26 Ağustos sabahı saat 05.30’da Afyonkarahisar Kocatepe’de "Taarruz Konseri"ni verecek.

Orkestranın kutlama turnesi, Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesi yakınlarındaki Aizanoi Zeus Tapınağı’nda 28 Ağustos’ta, Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde 30 Ağustos’ta verilecek "Zafer Bayramı Konseri"yle sona erecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 17:00:38
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 17:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?