16
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

'Kolera Günlerinde Aşk'

"Kolera Günlerinde Aşk" 7 Aralıkta vizyonda...


Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan "Kolera Günlerinde Aşk/Love in Time of Cholera", 7 Aralıkta Türkiye'de vizyona girecek.


UİP Filmcilik'ten alınan bilgiye göre, yönetmenliğini "Harry Potter ve Ateş Kadehi" filminin yönetmeni Mike Newell'in üstlendiği filmin senaryosunu Ronald Harwood yazdı.

Giovanna Mezzogiorno, John Leguizamo, Laura Harring, Benjamin Bratt, Javier Bardem, Fernanda Montenegro, Catalina Sandino Moreno, Hector Elizondo, Liev Schreiber'in oynadığı filmin müziklerini Antonio Pinto ile Shakira yaptı.

Filmin çekimlerinin büyük kısmı, Kolombiya'nın duvarlar arasındaki tarihi kenti Cartegena'da yapıldı. Çekimlerin bir kısmı ise Brezilya'da gerçekleştirildi.

Filmde, Fermina Daza (Giovanna Mezzogiorno) adlı bir kadın ile ona aşık olan iki erkek Florentino Ariza (Javier Bardem) ile Doktor Juvenal Urbino (Benjamin Bratt) arasındaki 1880'lerden 1930'lara kadar uzanan ve 51 yıl 9 ay 4 günlük zaman dilimine yayılan aşk üçgeninin öyküsü anlatılıyor.

"Kolera Günlerinde Aşk", Marquez'in bir Hollywood stüdyosu tarafından uyarlanan ilk yapıtı olacak.

aa
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 14:30:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?