15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Komedi Filmleri Festivali

Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından düzenlenen "6.Uluslararası Komedi Filmleri Festivali", 23 Kasım Cuma günü ünlü yönetmen Frank Oz'un son filmi "Cenazede Ölüm/Death at a Funeral"in gösterimi ile başlayacak.


Bonus Card'ın sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalin filmleri, Beyoğlu Alkazar Sineması, Cinebonus Maçka G-Mall ve Fransız Kültür Merkezi salonlarında izleyicilerle buluşacak.

Türkiye galasını festivalin açılış gecesinde yapacak olan "Cenazede Ölüm", babalarının ölümü nedeniyle yıllar sonra bir araya gelmek zorunda kalan aile fertleri ve arkadaşlar arasında tabutun yanı başında yaşanan karmaşık ve komik olaylar zincirini beyaz perdeye taşıyor. Herkesin aklının bir köşesinde taşıdığı kırgınlıklar, hırslar, arzular, kıskançlıklar ve tehditlerin yanı sıra, gizemli yabancılar ve yapay krizlerle ortaya ironik bir komedi çıkıyor.

Filmin başrollerinde "Aşk ve Gurur" filminden tanınan Matthew Macfadyen, Montreal Film Festivali'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülünü alan Rupert Graves ve Alan Tudyk yer alıyor.

Festivalde, Bonus Card sahipleri, filmleri yüzde 50 indirimli seyredebilecek. Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak gösterimler ise ücretsiz olacak. Festival, 29 Kasım tarihinde sona erecek.

aa
Yayın Tarihi : 3 Kasım 2007 Cumartesi 10:59:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?