20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Konuk şef Bülent Eczacıbaşı

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın 12 Kasım'da vereceği konserin konuk şefi olacak...

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın 2006'da başlayan Konuk Şef Projesi çerçevesinde, her yıl verilen bir konserde orkestrayı, iş dünyasının, toplumun, medyanın önemli bir ismi bağış karşılığında yönetiyor. 

12 Kasım saat 20.30'da Lütfi Kırdar Anadolu Salonu'nda gerçekleşecek bu yılki konserde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nı Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yönetecek. Programda W. Mozart'ın "Fagot Konçertosu", S. Prokofiev'in "Romeo ve Juliet Süiti"nden seçmeler ve P. Çaykovski'nin "Fındıkkıran Bale Süiti"nden 3 bölüm yer alıyor. 

Orkestrayı 2006'da Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık, 2007'de Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi M. Koç yönetmişti. Bağış, klasik müzik alanında yetenekli genç sanatçıların yurtdışında lisans üstü eğitim alması amacıyla kullanılıyor. 

Bu yılki konser geliri ile Mustafa Arda Cabaoğlu’na, University of Rochester Eastman School of Music'te trompet dalında kazandığı doktora programı için destek olunması hedefleniyor. Cabaoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi MIAM Müzik Performans Bölümü'nden 2008 yılında mezun oldu.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 16:23:21
Güncelleme :25 Ekim 2008 Cumartesi 16:26:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?