19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Korsana depo yetmiyor

Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü Selahattin Ertaş, yakalanan korsan ürünleri Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın değil, kanun gereği mahkemelerin saklaması gerektiğini söyledi. 

Ertaş ANKA’ya yaptığı açıklamada, korsanla mücadele için hazırlanan yasanın korsan üretimi ve satışının azalmasında etkili olduğunu belirtti. 

Konuyla ilgili yaşanan en önemli sorunun özellikle İstanbul’da, yakalanan korsan ürünleri saklayacak depoların ağzına kadar dolu olması ve yeni depo sorunu yaşanması olduğunu söyleyen Ertaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın konuyla ilgili görevinin kanuni düzenleme yapmak ve korsan ürün satan ya da üreten bir kişiyi tespit etmesi halinde polise ya da zabıtaya haber vermek olduğunu bildirdi. Ertaş, “Üstelik yakalanan ürünleri zapturapt altın almak polisin ve zabıtanın görevi, ama mahkeme bitene kadar ürünleri biz saklıyoruz. Oysa bunların mahkemelere teslim edilmesi gerekir. Yani kanun gereği mahkemelerin saklamsı gerekir” dedi. 

KORSAN BİREYSEL BİR İŞ HALİNE GELDİ 

Korsan üretiminde ve sokaktaki satışlarda ele geçirilen ürünlerde yüzde 60 azalma olduğuna değinen Ertaş, korsanın artık organize değil, bireysel bir iş haline geldiğini kaydetti. Ertaş, kişilerin artık küçük matbaalarda ya da dolum tesislerinde korsan üretmeye çalıştıklarını anlattı. 

Ertaş, 2004 yılında 788 bin 866, 2005 yılında 2 milyon 603 bin 796, 2006’nın ise ilk 8 ayının ortalarına kadar 1 milyon 678 bin 887 adet korsan ürün ele geçirildiğini anımsattı.
ANKA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2006 Cuma 12:34:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?