26
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Köyceğiz’de büyük festival

Turistik ilçe, 4’üncü Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Son dönemin ödüllü filmleri gösterilecek. Birbirinden ünlü oyuncularla sinema emektarları da konuk olacak

Muğla’nın Köyceğiz İlçesi, 8-14 Ağustos tarihleri arasında 4. Kaunos Altın Aslan Türk Filmleri Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Belediye organizasyonunda açılış, başrollerini Nurgül Yeşilçay ve Murat Han’ın oynadığı, yönetmenliğini Erden Kıral’ın yaptığı ‘Vicdan’ adlı filmle yapılacak. Bir hafta boyunca, 2008 yapımı ödüllü filmlerin gösterilecek. Çeşitli yarışmalar, geziler ve konserler de düzenlenecek. Usta yönetmenlerle genç kuşak yönetmenler, söyleşilerde sinema tutkunlarının karşısına çıkacak.

Türk sinemasının duayen isimlerinden Nebahat Çehre, Ekrem Bora ve ünlü yönetmen Erden Kıral, festivalin onur konukları olacak. ‘Vicdan’ın yanı sıra Özcan Alper’in ‘Sonbahar’, Tolga Örnek’in ‘Devrim Arabaları’, Aydın Bulut’un ‘Başka Semtin Çocukları’, Yeşim Ustaoğlu’nun ‘Pandoranın Kutusu’ ve Reşit Çelikezer’in ‘Gökten Üç Elma Düştü’ adlı filmlerinin gösterimleri yapılacak. Festivalin kapanışı ise Derviş Zaim’in ‘Nokta’ adlı filmiyle olacak. Nostaljik Türk Filmleri bölümünde ise Nebahat Çehre’nin rol aldığı ‘Seyithan’, ‘Kimlik’ ve ‘Yarış’ adlı filmleriyle; Ekrem Bora’nın ondağı ‘Yasak Aşk’, ‘Öksüzler’ ve ‘Ağlayan Bir Ömür’ adlı eserler izleyiciyle buluşacak. Film gösterimlerinden önce ödüllü belgeseller ve kısa filmler de izlenebilecek.Vadullah Taş’ın koleksiyonunda yer alan eski Türk filmi afişleri de ilk kez sergilenecek.

Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Türk yapımı kısa filmlerden oluşan bir seçki sunacak, atölye çalışması da gerçekleştirecek. Sinema ve tiyatro dünyasının ünlü isimleri; Aykut Oray, Eyşan Özhim, Süleyman Turan, Ayça Damgacı, Onur Saylak, Osman Sonat, yönetmenler Raşit Çelikezer, Yeşim Ustaoğlu, Aydın Bulut, Derviş Zaim ve Taha Feyizli de festivale konuk olacak.
 

Milliyet
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2009 Cuma 20:08:18
Güncelleme :31 Temmuz 2009 Cuma 21:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?