20
Mayıs
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Köyler sinemayla buluşacak

(TTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu Karadeniz köylerini sinemayla buluşturuyor. Etkinlik 28 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Avrupa Birliği Bilgi Bürosu tarafından Kültürlerarası Diyalog Yılı kapsamında ‘10 Köy 10 Film Sinema Festivali’ düzenleniyor. Trabzon, Artvin, Giresun, Rize, Gümüşhane ve Bayburt’un çeşitli köylerinde düzenlenecek olan etkinlikte uluslararası festivallerde ödül almış yerli belgesel filmlerin yanı sıra bazı Avrupa yapımı filmler de gösterilecek.

Köylerdeki film gösterimlerinin ardından 9 Ağustos 2008 Pazar günü Trabzon Sanatevi’nde toplu film etkinliği gerçekleştirilecek. 2006 yılı Ankara Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Yollar Çimen Bağladı isimli belgeselin yönetmeni Rüya Arzu Köksal Trabzon’un Şalpazarı İlçesine bağlı Geyikli beldesinde vatandaşlarla sohbet edecek.

28 Temmuz Pazartesi Günü Trabzon’un Çalköy beldesinde başlayacak olan etkinlikle ilgili bilgi veren TTSO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz, yılın ilk büyük organizayonunu gerçekleştirdiklerini vurgulayarak amaçlarının kırsal kesimle etkileşimi artırarak kültür ve sanata yönelik duyarlılığı geliştirmek olduğunu belirtti. Karbuz etkinlik süresince film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler olacağını da kaydetti.

Gerçekleştirecekleri etkinliği belgesel filme dönüştüreceklerini de vurgulayan Karbuz, “Etkinlik süresince yaşadıklarımız filme kaydedilecek. 9 Ağustos 2008 Pazar günü Trabzon Sanatevi’nde gerçekleştirilecek olan toplu film gösterimlerinin ardından bu görüntülerden oluşan bir seçki Trabzonlular’la buluşturulacak” dedi.

Belgeselde İrlanda yapımı Özgürlük Rüzgarı, Yunanistan-Türkiye ortak yapımı Bir Tutam Baharat, Fransa yapımı Koro, İspanya yapımı Pan’ın Labirenti filmlerinin yanı sıra Macaristan ve Polonya yapımı iki doğa belgeseli, Türkiye yapımı birçok film festivalinde ödül almış olan, Ağustos Karıncası, Oyun, Yollar Çimen Bağladı ve Beşikdüzü Köy Enstitüsü Filmleri de gösterilecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 11:10:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?