15
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Kurtoğlu İtalya'da birinci

Opera sanatçısı Tuncay Kurtoğlu, müziğin ve operanın ana vatanı olan İtalya'dan büyük bir başarıyla döndü.

Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Kurtoğlu, İtalya'da şan alanında düzenlenen sayılı organizasyonlardan Internazionale Per Cantanti Lirici'de birinci oldu.


Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin başarılı sanatçılarından bas Tuncay Kurtoğlu, İtalya'nın Alcamo kentinde düzenlenen organizasyonda 25 ülkeden 125 sanatçıyla yarıştı. Yarışmada bütün ses dallarında birincilik elde eden Kurtoğlu, başta jüri başkanı, ünlü sanatçı Joan Sutherland olmak üzere yabancı müzik otoritelerinden tam not aldı.

Sanatçı, 6 arya seslendirdiği yarışmada büyük alkış alırken, yabancı basın organları da Kurtoğlu ile yaptıkları röportajlara yer verdiler. Bas Tuncay Kurtoğlu, burada gösterdiği performans ve kazandığı birincilikle yurt dışındaki opera ajanslarının da dikkatini çekerek teklifler aldı.

Yarışmaya katılan diğer Türk sanatçı olan 24 yaşındaki Mine Yenice de yarı finale yükselerek önemli bir başarıya imza attı.

Bas Tuncay Kurtoğlu, daha önce de 9 uluslararası yarışmaya katıldığını söyledi.

Belçika'da düzenlenen International Verviers Yarışması ile 20. Valsesia Musica Yarışması'nda ikincilik, 41. International Vinas Yarışması'nda ise üçüncülük ödüllerinin bulunduğunu anlatan Kurtoğlu, "Ancak bu yarışmaya birinci olmak için gitmiştim ve bu hayalime de kavuştum" dedi.

aa
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 10:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?