19
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Mağden Sonsuzluğa Uğurlandı

Uzun süredir tedavisini gördüğü akciğer kanseri hastalığına önceki akşam yenik düşen Reha Mağden (51), son yolculuğuna gözyaşları ve alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Gazeteci-yazar Reha Mağden’in cenazesi, bugün Burgazada Camii’nde ikindi vakti kılınacak namazın ardından, ailesi ve dostlarının katıldığı bir törenle Burgazada Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze törenine aralarında Mağden'in hemşehrisi olan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in de bulunduğu 500 dolayında seveni katıldı.

Cenazeden önce Mağden'in adadaki evinin önünde toplanan eşi Rana ve yakınları ile meslektaşları, ellerinde Mağden'in fotoğraflarıyla Burgazada Camii'ne kadar yürüdü.

Mağden'in evine gelen ve ardından camideki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Adalar Kaymakamı Mevlut Kurban ve Belediye Başkanı Coşkun Özden, Mağden'in eşine başsağlığı dilediler.

Bakan Güler, "Reha, fevkalade özellikleri olan çok önemli bir entelektüeldi. Aile dostumuz, çocukluk arkadaşımdı. Çok ortak hatıralarımız, geçmişimiz oldu. Zaman zaman çok detaylı, özel hatıralarımız oldu. Çok özellikliydi. Bundan sonra Ada'yı da artık Sait Faik ve Reha Mağden ile birlikte hatırlayacağız" dedi.

1955’te Ordu’da dünyaya gelen Reha Mağden, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden mezun oldu.

Bir süre üniversitede araştırma görevlisi olarak da çalışan Mağden, gazeteciliğe 1985’te Anadolu Ajansı İç Haberler Müdürlüğü’nde muhabir olarak başladı.

Daha sonra çeşitli gazete ve dergilerde de çalışan Mağden, son dönemde Birgün gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Mağden’in ‘Üçünün Nerkisi’, ‘Yazgıların Tableti’, ‘Ah O Müstehcen Salınış’ ve ‘Cehennemde Bir Şehit’ adlı kitapları bulunuyor. [Not: Yazarın ‘Yazgıların Tableti’ adlı kitabı ‘Üçünün Nerkisi’ndeki hikayeleri de içeriyor.]

Mağden’in, Birgün gazetesinde çıkan köşe yazılarından derlediği ‘Kalem Ele Küsmeden’ adlı kitabı da kısa bir süre sonra piyasaya çıkacak.
Yüksel ÖZBEK / Kenthaber
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 18:08:25
Güncelleme :27 Temmuz 2006 Perşembe 20:37:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?