29
Mayıs
2024
Çarşamba
KÜLTÜR/SANAT

Mamma Mia müzikali

1999 yılından bu yana, 170’den fazla şehirde gösteri yapan Mamma Mia, Ekim ayında İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor.

ABBA grubunun şarkıları ile hazırlanan ‘Mamma Mia’ müzikali, bütün dünyada 30 milyondan fazla seyirci tarafından izlenendi.

Garanti Bankası sponsorluğunda, BKM ve İKSV’nin organizasyonu ile ülkemize gelecek olan gösteri, dünyanın birçok farklı ülkesinde sahnelenen ve tümünde kapalı gişe oynayan dev bir müzikal. Bu gösterinin biletleri Londra’da aylar öncesinden tükeniyor. Karaborsada biletler en az 300 Pound’a alıcı buluyor.

İki hafta boyunca İstanbul’da perdelerini açacak olan Mamma Mia, seyircileri ilk şarkıdan itibaren ayağa kaldıran ve iki saati aşkın süre boyunca bambaşka bir dünyaya taşıyan enerjisiyle ünlü. Müzikal, tüm dünyada eleştirmenlerden de olumlu tepkiler alıyor. 1999 yılından bu yana, 170’den fazla şehirde gösteri yapan, gittiği her yerde manşetlerden inmeyen şov, Broadway’in tüm zamanların en çok hasılat yapan gösterisi ünvanını da elinde bulunduruyor.

Tüm dünyada 350 milyon albüm satmış ABBA grubunun şarkıları ile hazırlanan Mamma Mia müzikali, Londra’daki ilk gösterimin ardından hızla büyüdü ve şu anda İngilizce dışında, Almanca, Rusça, İspanyolca, Japonca ve İskandinav dillerinde her akşam dünyanın farklı şehirlerinde binlerce kişiye perdelerini açmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Londra’da 3 bin 500’üncü kez sahnelenen bu büyük şovun İstanbul gösterilerinin biletleri yakında satışa çıkacak.

Tanıtımı, ‘Masmavi bir Akdeniz hikayesi’ diye yapılan müzikalin konusu şöyle:
Bir Yunan adasında düğün hazırlığı yapan genç bir kadın, gerçek babasını bulmaya çalışıyor. Müzikalde, aralarında ‘Honey Honey’, ‘Money, Money, Money’, ‘Thank You for the Music’, ‘Mamma Mia’ ve ‘Dancing Queen’ gibi ABBA şarkıları kullanılıyor.

aa
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2008 Cuma 16:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?